Frabygningen fejrer sin fødselsdag med kunst og musik

Fejrer to år med anerkendte kunstnere, musik og åbent hus for alle.

Artiklens øverste billede

Vidste du, at der i Hinnerup findes et sted, der hedder Frabygningen?

Midt i det pulserende industriområde - nærmere bestemt Navervej 5a -gemmer sig lidt af en perle med en lang række aktiviteter. Her finder man Morten Tropps atelier og en mere eller mindre permanent kunstudstilling med hans billeder.

I Frabygningen tilbydes også NADA akupunktur behandling to gange ugentlig og som noget nyt starter et fredagshold (Mastermind) med fokus på energi og ro i hverdagen ved hjælp af åndedrætsteknikker, meditation, afspænding og mindfulness. Hver uge kommer en flok nysgerrige og modige unger til kunstlaboratorium i den lokale billedskole. Af og til holder Morten Tropp kunstworkshops i bygningen med forskellige temaer.

Anerkendt kunstner

Det er også i Frabygningen, der en gang om måneden afholdes morgenpolitik forud for byrådsmøderne.

Nu kan stedet fejre sin to års fødselsdag og derfor inviteres alle til fest lørdag 25. september.

Morgenpolitik tyvstarter festen med demokratisk samtale om lokalpolitik kl. 10-11.30.

»Der er allerede pænt med tilmeldinger, men vi kan sagtens være flere,« siger en af initiativtagerne Charlotte Holleufer.

Artiklen fortsætter under billedet:

Henrik Kramer Mikkelsen, der udstillede på kunstnernes sommerudstilling, viser også sin kunst frem i Frabygningen. Pressefoto

Klokken 13 åbnes så dørene til fødselsdagsfesten.

»Vi er stolte over at kunne præsentere kunstnerne Frodo Mikkelsen og Henrik Kramer Westergaard, som tager turen fra Thy, for at vise deres smæklækre kunst frem i Frabygningen,« siger en tilfreds Morten Tropp.

Henrik Kramer Mikkelsen udstillede på kunstnernes sommerudstilling sammen med Morten Tropp, hvor begge debuterede. Frodo Mikkelsen er en anerkendt kunstner, der bl.a. er fast repræsenteret på Aros.

Lokale helte fra Foldby og omegn spiller musik, og der vil være konkurrencer samt mulighed for at købe mad og drikke.

gs

Læs også

Del artiklen