Hinnerup Garden stryger helt til tops

I starten af september har både Hinnerup Gardens Brass Band og Trommekorps vundet 1. division i forskellige konkurrencer med danske og internationale dommere.

Artiklens øverste billede

Coronapause eller ej. Hinnerup Garden har de seneste uger bevist, at formen er på sejrskurs.

Hinnerup Gardens Brass Band vandt 1. division i Aalborg Musikkonkurrence lørdag 4. september. Desuden vandt Hinnerup Garden også prisen som bedste march med stykket ’March of the Cobblers’, og Hinnerup Gardens dirigent Anne Mette Hansen fik derudover overrakt prisen som bedste dirigent.

Hinnerup Gardens Trommekorps vandt både 1. division blandt trommekorps og fik også det samlet set det højeste antal point i Svendborg Musikkonkurrence lørdag 11. september. Konkurrencen bestod af 3 dele: En udendørskonkurrence i Svendborg Midtby, hvor der var blindbedømmelse, samt en indendørs koncert bestående at lille pligtstykke og et større selvvalgt nummer.

Begge stykker var skrevet af trommekorpsets instruktør Rasmus Clemens og særligt tilpasset til musikerne i trommekorpset.

Artiklen fortsætter under billedet:


Virtuel undervisning

Bestyrelsesformand Dorte Pieper udtaler i en pressemeddelelse:

»Det er så dejligt, at vi i Hinnerup Garden formår fortsat at klare os godt til konkurrencer set i lyset af den corona-periode, vi har været igennem det seneste halvandet år. Med støtte fra fonde og Favrskov Kommune har vi kunne opretholde virtuel musikundervisning selvom rigtigt mange af vores arrangementer har været aflyst. Arrangementerne giver normalt et vigtigt finansielt grundlag til at drive garden, og vi er glade for, at vi nu igen kan komme ud at spille og tilføje et ekstra festligt element til arrangementer i Østjylland.«

Det er helt unikt blandt danske bygarder, at Hinnerup Garden tilbyder undervisning i tre niveauer; Grundskole, Juniorgarden og Brass Band/Trommekorps. Så man behøver ikke at have spillet et musikinstrument før for at starte i Hinnerup Gardens Grundskole, og man kan dygtiggøre sig sammen med andre på samme niveau.

Det høje musikalske niveau i Hinnerup Garden er desuden et resultat af, at Hinnerup Garden udelukkende anvender professionelle konservatorieuddannede instruktører til at undervise på alle tre niveauer.


Læs også

Del artiklen