Veteran-traktorer dyster i pløjning

Traktorer med mindst 30 år på bagen holder konkurrence i veteranpløjning 25. september.

Artiklens øverste billede
Det er traktorer som denne, der dyster i veteranpløjning i Svenstrup. Foto: CSJ

Er man interesseret i gamle traktorer, så er det måske en idé at reservere lørdag 25. september klokken 10-15. I det tidsrum vil 12 veteran-traktorer nemlig dyste i veteranpløjning på Vadstedvej 235 i Svenstrup - bortset lige fra frokost klokken 12-13.

For at kunne deltage skal traktoren have mindst 30 år på bagen.

De seneste i hvert fald 10 år har konkurrencen fundet sted, fortæller Frode Jensen, som i år er medarrangør af konkurrencen.

»Det er jo bare for sjov - det eneste man vinder er en plastikpokal - men det er en ære at få en ordentlig placering,« siger han.

Konkurrencen finder sted én gang om året på skiftende lokationer.

»Det kommer lidt an på, hvor vi kan finde noget jord at lege med, og det er efterhånden svært, da mange sår efterafgrøder,« forklarer Frode Jensen.

Klare regler

Hvad går sådan en konkurrence i veteranpløjning så ud på?

Ja, der er såmænd helt klare regler - og en dommer står klar til at holde øje med sagerne.

Man skal således kunne køre lige, man skal flække jorden, det vil sige kaste jorden til begge sider, man skal sammenkaste, altså samle jorden igen, og så skal man lave en pæn afslutning.

»Der har nogle gange været op mod 200-300 tilskuere, og det er rigtig hyggeligt. Så falder man gerne i snak med nogle nye mennesker, som kan fortælle, at de havde sådan en traktor som knejt,« siger Frode Jensen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen