Fremtidens opvarmning til debat

Halm, træflis/træpiller og anden biobrændsel er klima-neutrale energikilder. Men er de nu også det? Hør mere på debatmøde.

Artiklens øverste billede
Hinnerup Fjernvarme. Foto: Alfred Borg

Har træflis og halm en fremtid til opvarmning i Favrskov? Får du varme derfra, så kom til debatmøde i Klimaugerne 2021, når Danmarks Naturfredningsforening i Favrskov arrangerer debatmøde mandag 11. oktober kl. 19 - ca. 21.30 på Hinnerup Bibliotek og Kulturhus, lyder opfordringen i en pressemeddelelse.

Det har været almindeligt anerkendt, at halm, træflis/træpiller og anden biobrændsel er klima-neutrale energikilder. Men er de nu også det?

Bæredygtig opvarmning

Mange fjernvarmeværker og private har gjort en flot og nødvendig indsats ved omstilling til halm og træflis. Det gav en hurtig og væsentlig reduktion af fossile brændstoffer. Men vi har brug for mere viden om afbrænding af biomasse i forhold til klima, biodiversitet, jordbrug og luftforurening. Med en fælles forståelse af problematikkerne kan vi arbejde videre mod en mere bæredygtig opvarmning. Den viden vil Kåre Press-Kristensen fra Rådet for Grøn Omstilling bidrage med på mødet.

Flere værker i Favrskov bruger biomasse i form af halm og/eller flis (Hadsten, Hinnerup og Hammel). Mange private husstande uden for byerne bruger træpiller.

Investeringer til opvarmning peger mange år ud i fremtiden. Der kan allerede nu være behov for omstillingsplaner til en mere klimarigtig varme, både på fjernvarmeværkerne og hos private. Hvordan stiller vi os til denne udfordring, lyder et andet spørgsmål, der vil debatteret på mødet, hvor også fjernvarmeværkerne, landboforeningen og skovdyrkerne deltager.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Favrskov direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Favrskovs nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Favrskov på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen