Favrskov Revyen måtte skifte ud i sidste øjeblik

Karina Schwartz sprang til med kort varsel, da produktionsleder og aktør Tina Vejby måtte trække sig

Artiklens øverste billede
Anette Lyngaa, Lisbeth Gaba og Karina Schwartz taber masken. Pressefoto

Favrskov Revyen har netop afholdt den første øveweekend i kulturhuset Sløjfen i Hadsten, hvor den årlige revy traditionen tro bliver spillet.

Optimismen er stor, selvom revyen blev kraftigt udfordret, da produktionsleder og aktør Tina Vejby for kort tid siden mistede sin mand og derfor måtte melde fra til årets revy.

»Det var naturligvis et stort chok for os alle,« fortæller revyens formand Jan Erik Elgaard.

»Vi skulle alle lige sunde os oven på den sørgelige besked. Det var hårdt, og vi føler naturligvis alle med Tina i denne svære tid. Men vi vidste bare, at vi måtte gennemføre. ”The Show must go on”, som man med et lidt fortærsket udtryk siger. Vi har været i gang med forberedelserne i et halvt år, skrevet tekster, øvet replikker og dansetrin, så det var slet ikke på tale at aflyse,” fortæller Jan Erik Elgaard og tilføjer:

»Tina er ikke nem at erstatte. Hun er ikke bare vores produktionsleder, men også en særdeles erfaren aktør og en virkelig dygtig sanger.«

Karina sprang til

Derfor var gode råd dyre for revyen, der straks kontaktede Karina Schwartz, som man tidligere har været i dialog med. Dengang var der dog ikke plads på holdet, men nu var chancen der.

»Jeg var slet ikke i tvivl og sagde bare ja med det samme. For det første vil jeg jo rigtig gerne være med i revyen, og for det andet må man da bare hjælpe, når sådan noget opstår,« siger Karina Schwartz.

Revyens instruktør Anders Wadsholt og Jan Erik Elgaard fik byttet lidt rundt på nogle roller og fik så overdraget de numre til Karina, som hun skulle gå i gang med at lære udenad. Hele weekenden er brugt på at øve i Sløjfen.

»I første omgang handler det om at komme på scenen og finde ud af, hvor vi skal gå og stå og tage imod instruktion fra Anders samt blive spillet godt sammen og få de 28 numre ind i et godt flow. Det er noget helt andet at øve på scenen med mikrofoner og lys og lyd end blot at stå i øvelokalet, som vi plejer,« fortæller Jan Erik Elgaard.

»Og så er det dejligt, at Karina virkelig har gjort det godt her i weekenden. Det giver tryghed. Hele holdet har været imponeret over Karinas gode sangstemme, og hun klarer også det med replikkerne som den mest naturlige ting i verden. Så vi er fulde af fortrøstning.«

I hele den kommende weekend øves der igen i Sløjfen og denne gang med kostumer og omklædning. Når revyen spiller, har aktørerne ofte kun to-tre minutter til at klæde om mellem to numre, så der står folk klar i kulissen til at hjælpe til.

Omkring revyens syv aktører Lisbeth Gaba, Anette Lyngaa, Karina Schwartz, Tina Sundgaard Bruun, Poul Sørensen, Lars Boye Brandt og Jan Erik Elgaard og det fire mand store revyorkester er der en masse frivillige. Instruktør, sufflør, koreograf, tekstforfattere, scenebyggere, lyd og lysteknikere, makeup, frisør, billetsælger, administrator, syerske, video, foto og stoleopstillere med flere.

Årets forestilling ”Taber Masken” bliver spillet fire gange i Sløjfen fra 6. til 9. oktober.

jr

Læs også

Del artiklen