Sindets Dag sætter fokus på fællesskaber

Psykisk sårbarhed og mental sundhed er i fokus i Inside.

Artiklens øverste billede
Sindets Dag er national, og den bliver lokal i Inside 13. oktober. Pressefoto

Onsdag 13. oktober sætter Favrskov Kommune fokus på psykisk sårbarhed og mental sundhed med en inspirationsdag i Inside i Hammel. Det sker i forbindelse med Sindets Dag, der kloden rundt bruges til at sætte fokus på, hvordan mental sundhed spiller en afgørende rolle i et sundt liv. Årets tema for Sindets Dag i Favrskov Kommune er den store betydning, som fællesskaber har for alle menneskers mentale sundhed.

Direktør i Social og Sundhed, Ulrik Johansen, glæder sig til en dag med mange input om mental sundhed.

»Sindets Dag er en mulighed for at blive klogere på vigtigheden af at opsøge og indgå i fællesskaber med andre mennesker og på den måde få et sundere sind og et bedre liv. Vi har lavet et bredt program, hvor vi blandt andet har inviteret nogle oplægsholdere, der med deres liv og væsen kan vise os, hvad det betyder at stå uden for et fællesskab – og i særdeleshed hvad det betyder for os alle at være med i et fællesskab,« siger Ulrik Johansen i en pressemeddelelse.

Sindets Dag skydes i gang med et foredrag med tegneserietegner Nikoline Werdelin under overskriften ”Jeg bor på en øde ø – ensom i et hav af fællesskaber”. Senere følger muligheden for at opleve Danni Elmo, der gennem et musisk foredrag fortæller om et liv med ADHD, psykisk sårbarhed og sociale udfordringer. Der vil på dagen også være mulighed for at besøge de mange stande med snitflader til mental sundhed og fællesskaber.

Janus Hans Hedemann er handicap- og psykiatrichef i Favrskov Kommune. Han håber, at dagen gør folk opmærksomme på vigtigheden af at indgå i fællesskaber.

»Vi ved desværre, at der bliver flere danskere, som kæmper med blandt andet angst, depression og ensomhed. Vi vil gerne have, at Sindets Dag skærper folks fokus på, at vi skal huske at opsøge fællesskaber med andre mennesker – og at man også kan få hjælp til det,« siger Janus Hans Hedemann.

Alle er velkommen, og det er gratis at deltage i Sindets Dag, der afholdes i Kulturhuset Inside, Dalvej 1, 8450 Hammel. Ønsker man at afslutte dagen med en ”Sindets Dag-menu” fra Café Inside, skal den forudbestilles senest 12. oktober på telefon 8964 1512.

Se hele programmet for Sindets Dag på favrskov.dk/sindetsdag.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Favrskov direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Favrskovs nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Favrskov på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen