Keld og Hilda sang minderne frem på plejecenter

Beboerne sang og dansede med det populære ægtepar på Plejecenter Solhøj i Hammel.

Artiklens øverste billede
Keld og Hilda sang for beboerne på Plejecenter Solhøj i Hammel. Privatfoto

Hvis der er noget, der er populært og stor tilslutning til på plejecentre, så er det musik.

Det mærker de på Plejecenter Solhøj i Hammel, der i sidste uge havde besøg af den populære dansktop-duo, ægteparret Keld og Hilda Heick.

En stor del af de 60 fastboende og 21 midlertidige beboere deltog i koncerten, og de fik serveret kulørte drinks og snacks til musikken.

»Det gik rigtigt godt og skabte stor glæde. Beboerne dansede og sang med,« fortæller Mette Fleron, gruppeleder på Plejecenter Solhøj.

Minder

Keld var i jakkesæt og Hilda i en lang blå kjole, og ægteparret spillede i en time en blanding af 60’er hits og dansktop-klassikere. Keld havde et par guitarer med og akkompagnerede sangene, der var en blanding af duetter og solosange og en blanding af noget med gang i og noget mere stille. Andre sange blev ledsaget af baggrundsmusik.

»Det var hits fra beboernes ungdom og voksenliv, og der er ikke noget som musik, der bringer minder frem. Det gør så meget godt, uanset om beboerne er helt åndsfriske eller mindre åndsfriske. Musik giver også samhørighed og en følelse af fællesskab, og efter corona er der mere end nogensinde behov for at være sammen om noget, der giver mening,« fortæller Mette Fleron, gruppeleder på Plejecenter Solhøj.

Plejecentret har også for nylig haft besøg af Johnny Hansen fra Kandis, og til beboernes julefrokost kommer ingen ringere end Richard Ragnvald og synger Kære Lille Mormor.

»Det er virkelig noget, de ser frem til,« fortæller gruppelederen.

Læs også

Del artiklen