Juletræstænding: Julen varer længe i Hadsten

På søndag tændes træet i Hadsten med dertilhørende traditioner.

Artiklens øverste billede
Traditionen tro er der fælles optog gennem byen til Hans Gadebergs Plads, hvor træet tændes. Arkivfoto

Det kan godt være, at der stadig er et godt stykke tid til jul, men i Hadsten skruer de altså op for julen allerede på søndag 7. november.

Det bliver, som man kender det, med julemand, snolder til børnene og optog gennem byen.

Helt præcis begynder festlighederne klokken 11 på Ernst B. Sunds Plads. Her ankommer julemanden i en brandbil. Sne er der jo ikke garanti for, så det der med kanen har julemanden altså droppet - heldigvis er han gode venner med brandfolkene, som sørger for, at han kommer sikkert frem.

Måske fordi Julemanden er ved at være en aldrende herre, får han brug for hjælp til at finde byens store juletræ. Derfor går turen i fælles optog til Hans Gadebergs Plads, hvor træet bliver tændt.

Byens borgmester medbringer guitaren og slår tonen an til fælles julesang.

Vil undgå julestress

Hvorfor tændes træet så tidligt i år?

»Der vil helt sikkert være nogle, som mener, at det er alt for tidligt, og vi har da også overvejet det nøje,« lægger Lars Simonsen, formand for Hadsten Handel, ud.

»Vi gør det af flere årsager. Dels af hensyn til kunderne: Vi giver byens borgere mulighed for at handle i god tid. Vi ved jo, at vi er udfordret på varer især fra Østen. Hvis alle nu tænker os om i god tid, så kan vi måske nå at skaffe noget hjem. Vi ved også, at udbuddet af aktiviteter er enormt lige op til jul - måske kan vi undgå lidt julestress,« fortsætter formanden, som også har en forhåbning om, at en tidlig igangsætning af julen kan hjælpe byens forretningsdrivende:

»Der er et rigtig stort arbejdspres op mod jul. Vi vil gerne, at medarbejderne er knap så udbrændte, når vi når til januar,« siger Lars Simonsen, som selv ejer Hadsten Blomster.


Læs også

Del artiklen