Kunstskoler for udviklingshæmmede udstiller

Tre kunstskoler for udviklingshæmmede udstiller ’OutsiderArt’ i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus. Cykelhandler og galleriejer Claus Ørsted og bandet The Mumes åbner udstillingen.

Artiklens øverste billede
OutsiderArt er navnet på udstillingen i Uhresalen. Pressefoto

Udstillingen ”OutsiderArt. Uden filter – for helvede 2’eren” består af værker fra tre østjyske kunstskoler for udviklingshæmmede: Karanava i Aarhus, Bifrost i Randers og Snurretoppen i Horsens.

Første gang kunstskolerne udstillede i Uhresalen var i foråret 2017, og nu er de tilbage med en række nye værker og et brag af en fernisering lørdag 13. november kl. 14-17. Cykelhandler og galleriejer Claus Ørsted åbner udstillingen og det legendariske rock’n’roll band The Mumes giver koncert. Fri entré, alle er velkomne.

Tre kunstskoler for udviklingshæmmede står bag udstillingen. Pressefoto

Outsider Art kan oversættes til ”Kunsten udenfor” – udenfor det etablerede kunstliv, skabt uden hensyntagen til akademiske regler, den offentlige mening og den gode smag. Den er umiddelbar, uden bagtanker – uden filter. Kunstnerne skaber ikke deres værker på trods af deres handicap, men på grund af deres handicap.

»De personer, vi kalder udviklingshæmmede og ”gale”, har vigtige historier at fortælle os ”almindelige”, hvis vi kigger godt efter,« skriver Favrskov Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Udstillingen kan ses frem til 21. januar.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Favrskov direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Favrskovs nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Favrskov på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen