Fælles march for julemærkebørnene

Få frisk luft, gang i benene og støt samtidig børn på julemærkehjemmene.

Artiklens øverste billede
Overskuddet fra marchen går ubeskåret til Julemærkefonden. Pressefoto

Hvad er bedre end at starte første søndag i december med lidt frisk luft og let motion? Og samtidig støtte børns kamp mod mobning og mistrivsel, så de kan genfinde glæden og det gode børneliv?

Det er der mulighed for i Hinnerup søndag 5. december, når den årlige Julemærkemarch for 45. gang samler ind til driften af landets fem Julemærkehjem.

Det står i en pressemeddelelse fra Lions Dagmars Kilde, der for ottende år i træk står for arrangementet i Hinnerup.

»Vi vil så gerne slå vores egen rekord fra 2018, hvor Dagmars Kilde sendte 5.904 kr. afsted til Julemærkefonden, efter at 118 børn og voksne havde gennemført ruten på enten 5 km eller 10 km. Vi vil jo gerne bidrage med endnu flere penge, der kan være med til at sikre udsatte børn i Danmark et bedre liv uden mobning og isolation,« siger Karin Skov fra Dagmars Kilde.

Julemærkefonden, som driver landets fem Julemærkehjem, ser med stor glæde og tilfredshed på Julemælkemarchens store indsats.

»For os frivillige er det er et kærkomment stykke arbejde, som slet ikke føles som arbejde. Vi skaffer midler til Julemærkefonden, og samtidig kommer en masse mennesker ud i det fri og er sammen om at dyrke motion. Det er gevinst for alle parter,« lyder det fra Karin Skov, Dagmars Kilde.

Løb, gang eller kørestol

Man kan vælge mellem to ruter: 5 km eller 10 km. Der er plads til alle, og foretrækker man at løbe, er det også en mulighed. Den korte rute kan gennemføres med kørestole og barnevogne.

På 10 km ruten er der mulighed for at købe en kop kaffe og en bolle undervejs, og når man er nået tilbage til startstedet, kan alle slutte turen af med kaffe/te og en bolle, eller med gløgg og æbleskiver. Overskuddet fra salget sendes videre til Julemærkefonden.

Tilmelding

Man kan møde op på startstedet på selve dagen uden tilmelding eller man kan forhåndstilmelde sig (til og med 15. november) på www.julemaerkemarchen.dk. Her kan man vælge forskellige typer startkort – med eller uden tilhørende medalje.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Favrskov direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Favrskovs nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Favrskov på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen