Borgerforening får tilskud til at skabe kunstrute i naturen

Stisystem med kunstværker og brugsværker skal give ekstraordinære naturoplevelser.

Artiklens øverste billede
Den to meter høje bronzeskulptur Ikaros blev indviet i 2016. I baggrunden ses Modus Vivendi, der på én gang er et kunstværk og en trappe med mere. Arkivfoto fra indvielsen.

Røgen Borgerforening har ansøgt om et tilskud på 95.000 fra Favrskov Kommunes Kulturinitiativ-pulje til kunst- og naturprojektet ’På Kanten’ i området ved Røgen Forsamlingshus. Pengene skal bruges til materialer til to brugsværker, som den lokale kunstner Frode Steinicke har tegnet og vil bygge gratis sammen med frivillige borgere.

Kulturforvaltningen vurderer, at man får meget for pengene, og at det frivillige arbejde vidner om stort lokalt engagement i projektet, så politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget har nikket ja til ansøgningen.

Røgen Borgerforening vil udvikle ’På Kanten’ til et rekreativt område med et stisystem, som fører fodgængere og motionister rundt til forskellige kunst-og brugsværker i både den gamle skov og det nyere skovområde ved Røgen. Skulpturelle trapper, broer og platforme skal bringe folk ud til steder, hvor smukke udsigter og kunst spiller sammen om at give en ekstraordinær oplevelse.

Eksisterende værker

Stisystemet er allerede beriget med kunstværker som den to meter høje bronzeskulptur Ikaros, der blev indviet i 2016. Der findes også værker som Frode Steickes trappe Modus Vivendi fra 2015, der på én gang er trappe, kunstværk, legeplads, træningsredskab, sidde- og samlingsplads.

Ikaros blev i sin tid indviet i pomp og pragt med uropførelse af et stort musikværk og opsendelse af balloner. Arkivfoto.

Ifølge Røgen Borgerforening har de eksisterende værker haft den effekt, at langt flere bruger skoven, og man forventer en tilsvarende øget interesse og brug i forbindelse med det nye kunst- og naturprojekt.

Nye brugsværker

Det ene af de nye værker er en trappe, som fra Toustrupvej fører op i skoven og forbinder forsamlingshuset direkte med stisystemet og området med Ikaros, Modus Vivendi og en lysning med tre egetræer, shelter og pavilloner inde i skoven.

Det andet nye værk er ligeledes et brugsværk, der vil blive bygget ind i en skrænt med udsigt over et stort vådområde.

Begge nye værker skal ligesom Modus Vivendi bygges i douglas-tømmer, som indeholder meget harpiks og derfor er langtidsholdbart al slags vind og vejr.

Værkerne skal opføres af byens borgere med vejledning af kunstneren Frode Steinicke, der selv bor i Røgen. Kunstneren arbejder som nævnt gratis ligesom borgerne, der forventes at lægge i alt op mod 1.000 timer i projektet.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen