Bio viser kultklassiker Black Friday

Hadsten Bio inviterer til Black Friday event og viser John Carpenters 'They Live' 1988 - med oplæg af Jacob Krogsøe.

Artiklens øverste billede

Hadsten Bio giver endnu engang en one-and-only mulighed for at se (eller gense) en højt æret kult-klassiker på det store lærred. Det sker 26. november kl. 20 med “They Live”.

Efter sit gennembrud i 1978 med ”Halloween” skulle John Carpenter gennem 1980’erne producere den ene kult-klasiker efter den anden indenfor genrerne horror, sci-fi og fantasy. Det skete med film som “Escape From New York” (1981), “The Thing” (1982), “Christine” (1983), “Starman” (1984), “Big Trouble in Little China” (1986) og “Prince of Darkness” (1987).

Men i 1988 skrev og instruerede Carpenter en film, som skilte sig noget ud fra de forrige. Umiddelbart er ”They Live” (på dansk lanceret som ”Skjulte fjender”) en satirisk sci-fi action, men fra Carpenters side var filmen et meget personligt og politisk budskab til samtiden – og en advarsel om fremtiden.

I ”They Live” er hovedpersonen den hjemløse daglejer, John Nada, der rejser fra by til by, og arbejder der, hvor man vil have ham. I filmens åbning ankommer han til L.A., hvor han får job på en byggeplads. Efter fyraften inviteres han af kollegaen Frank til at komme og bo i et hjemløst kollektiv, Justiceville, der kan byde ham mad og husly. Men efter en natlig razzia, hvor politistyrker på voldsom vis rømmer hele bysamfundet, finder Nada i en nærliggende kirke en kasse med solbriller.

Der er tale om særlige solbriller, der giver evnen til at ”SE”. Eftersom de er fundet i en kirke, kan man jo nærmest tale om en bibelsk åbenbaring, hvor man gives dømmekraftens gave. Gennem solbrillerne ses verden i sort/hvid som den virkelig er: Vores planet er overtaget af en udenjordisk race, som udnytter Jorden som en intergalaktisk ”tredjeverdensplanet”. Disse fremmede er verdens elite og overklasse, og menneskene er blinde, intetanende slaver på deres egen planet. Parasitter der har fået os til at leve i en dvale med et signal, der påvirker vores sind/hjerner, og via skjulte budskaber i massemedier, nedgraderer de os til forbrugere, der gladeligt tilbeder pengenes magt, og stiler efter materielle goder, vi tror, gør os lykkelige, men som blot gør DEM rigere og rigere, og OS fattigere og fattigere.

»Det er sandelig ikke nogen tilfældighed, at vi har valgt Black Friday til dette special-event,« fortæller Tommy Prang Vonsyld, Hadsten Bio, i en pressemeddelelse, hvor der gøres opmærksom på, at filmen er ekstraordinært hentet fra Paris, og derfor ikke har danske undertekster.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Favrskov direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Favrskovs nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Favrskov på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen