Hip hip hurra: 25 år med Hammel Billedskole

Børnene sørgede for en festlig fejring af billedskolens jubilæum.

Artiklens øverste billede
Udklædte børn fra Hammel Billedskole til fejring af skolens 25 års fødselsdag. Privatfoto

Konfettirørene sprang, og 25 glade og forventningsfulde elever fra Hammel Billedskole var fredag i sidste uge klar på at holde den allersidste fest. Hele dette efterår har de arbejdet med emnet fest og skabt og ideudviklet syv helt forskellige af slagsen.

Anledningen var, at det i 2021 er 25 år siden, at Kaj Nielsen etablerede Billedskolen i Hammel, og mange mennesker har dette efterår hjulpet til for at kunne skabe denne store fejring.

Der er blevet lavet en rød linje af avisudklip og artikler, der dækker hele gangen i InSide ned mod værkstedet og beskriver projekter og begivenheder igennem alle årene. Denne udstilling kan stadig ses, og når den pilles ned, bliver den overdraget til det lokalhistoriske arkiv i InSide.

Der var taler af tidligere billedskolelederne Kaj Nielsen, Lone Boye og Kirsten Holme Nielsen, og borgmester Nils Boring deltog også i festlighederne og kunne fortælle, hvorledes han har fulgt billedskolen gennem årene.

Børnene i billedskolen havde skabt små fest universer, hvor alt var nøje gennemtænkt og udført. Gæsterne til jubilæet kunne i forskellige lokaler besøge dyremaskefesten, strandfesten, emojifesten, kreafesten, kaninbiograf festen, halloweenfesten og måneskinsfesten. Stolte stod de ved deres fester og fortalte historierne bag festerne og serverede små ting som for eksempel mandariner som smileys eller små ’hundekiks’ til gæsterne.

Mange var mødt op, for eleverne havde flittigt uddelt invitationer til venner og familie, men også samarbejdspartnere, gamle elever, tidligere undervisere og mange flere deltog, fortæller Maja Germundsson, leder af Hammel Billedskole.

jr

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen