Forsamlingshuse fik penge af lokalhistorisk arkiv

Overskuddet fra Røgen-Farres lokalhistoriske arkiv er blevet til donationer til begge forsamlingshuse, der afholdt generalforsamling sidste uge.

Artiklens øverste billede
Formanden for Farre Forsamlingshus Didde Gyldenløve Roed og formanden for Røgen Forsamlingshus Allan Nordestgaard Sørensen modtager hver 5000 kr. fra Røgen-Farre Lokalhistoriske Arkiv som påskønnelse for den store betydning forsamlingshusene har i de to landsbyer.

Torsdag 18. november blev der afholdt generalforsamling i Røgen-Farre Lokalhistoriske Arkiv. Det foregik i Farre Forsamlingshus, hvor knap 30 mennesker var mødt op. Generalforsamlingerne bliver på skift afholdt i Røgen og Farre.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra bestyrelsen.

Røgen-Farre Lokalhistoriske Arkiv har oparbejdet et pænt overskud gennem salg af medlemskab og Årsskrifter og rådede ved afslutningen af regnskabsået over en kassebeholdning på godt 23.000 kroner – hensat på en konto i Sparekassen i Hammel.

Men »foreningen er ikke sat i verden for at generere et overskud,« som det blev udtrykt fra bestyrelsen og derfor havde man besluttet at donere 5000 kroner til Farre Forsamlingshus og 5000 kroner til Røgen Forsamlingshus.

Forsamlingshusene er omdrejningspunkter i landsbyernes fællesskab og har heller ikke haft det nemt under Covid-19.

Atter fire i bestyrelsen

Under punktet Valg til bestyrelsen kom Lars Hegndal ind på, hvor svært det desværre er at finde nye bestyrelsesmedlemmer. Interessen for årsskriftet er stor både i Røgen og i Farre – men det afspejler sig desværre ikke i interesse for at gå ind i et egentligt bestyrelsesarbejde.

De sidste par år har der kun været fire i bestyrelsen – udover formanden har der været Ulla Petersdatter Eriksen fra Farre, Niels Byriel fra Røgen og Mikael Thau, Røgen Mark. Sidstnævnte ønskede ikke at genopstille, hvilket blev mødt med stor beklagelse, blandt andet fordi Mikael Thau har stået for foreningens hjemmeside.

Heldigvis meldte Annie Nielsen fra Røgen sig og dermed er der atter fire i bestyrelsen. Det fik formanden til at konkludere, at det alligevel ikke bliver aktuelt helt at nedlægge foreningen, som bestyrelsen eller havde frygtet kunne blive konsekvensen af, at det er så svært at rekruttere nye folk.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen