500 spejdere fra Favrskov deltager i Nordens største lejr

Uanset om de er grønne spejdere eller blå spejdere, og uanset om de kommer fra Hinnerup, Søften, Hammel, Hadsten eller Ulstrup drager spejderne sammen på lejr.

Artiklens øverste billede
Alle spejdere fra Favrskov bliver til lejligheden udstyret med ens tørklæder, som symboliserer, hvor de kommer fra. Pressefoto

Når i alt 500 spejderne fra de mange spejdergrupper i Favrskov Kommune drager til Spejdernes Lejr 2022, er de ikke alene. Tusindvis af danske og internationale børn og unge deltager i spejderlejren fra den 23. til 31. juli.

Lejren foregår i det naturskønne og unikke Hedeland Naturpark, som ligger på tværs af Høje-Taastrup, Greve og Roskilde Kommune.

I fælles flok

Spejdergrupperne fra Favrskov Kommune skal ligge tæt sammen på Spejdernes Lejr, men allerede inden lejren samarbejder grupperne om planlægning af den fælles lejr. I Favrskov har spejderne nemlig et rigtig godt samarbejde, og de glæder sig til at tage på lejr sammen, uanset om de er grønne spejdere eller blå spejdere, og uanset om de kommer fra Hinnerup, Søften, Hammel, Hadsten eller Ulstrup.

Alle spejderne fra Favrskov bliver til lejligheden udstyret med ens tørklæder, som symboliserer, hvor de kommer fra. Kommunesærpræget er støttet økonomisk af Favrskov Kommune, og på lejren får spejderne blandt andet også besøg af Favrskovs borgmester, Lars Storgaard.

Spejdernes Lejr 2022 er Nordens største lejr for børn og unge. Pressefoto

Fælles om fremtiden

Temaet for Spejdernes Lejr 2022 er ”Fælles om fremtiden”, og det er med udgangspunkt i dette tema, at lejrfrivillige allerede har planlagt over 200 sjove og lærerige aktiviteter for alle aldersgrupper. Aktiviteterne tæller blandt andet verdens største træklatreaktivitet i Roskilde by, kæmpelabyrinter og meget mere.

Hovedmålgruppen for lejren er de 6 til 23-årige. Nogle dage vil der være planlagte heldagsaktiviteter, mens der andre dage er fri til at lave aktiviteter eller udnytte de mange attraktioner i de tre værtskommuner. Der er aktiviteter for alle aldersgrupper, og som gæst er det gratis at besøge lejren og prøve en række af aktiviteterne.

Spejdernes Lejr bliver afholdt af de fem spejderkorps i Danmark – Det Danske Spejderkorps, KFUM-spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig og i tæt samarbejde med de tre værtskommuner: Høje-Taastrup, Greve og Roskilde.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Favrskov direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Favrskovs nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Favrskov på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.