'Hjem og hjemløshed' i Uhresalen

Billedkunstner Herdis Jensen forsøger med sin kunst at gøre det usynlige synligt.

Artiklens øverste billede
Et af Herdis Jensens værker, der fra 3. november kan ses i Uhresalen.

Billedkunstner Herdis Jensen udstiller i Uhresalen Hinnerup Bibliotek & Kulturhus en række værker under overskriften ’Hjem og hjemløshed’.

At gøre det usynlige synligt og vise livets og samfundets bagside, alt det vi gemmer væk og måske ikke tør se. Dét er fokus i kunstner Herdis Jensens malerier, som man kan se fra 3. november til 31. januar.

Herdis Jensen fortæller selv om sin vej til kunsten:

»Fra barneårerne har jeg været optaget af det billedkunstneriske felt. Som barn var det tegningen, som optog en stor del af min tid og sidenhen har jeg udøvet billedkunsten via forskellige tilgange og udtryksformer. De sidste 30 år har min kunstneriske praksis været koncentreret og udøvet igennem maleriet sideløbende med, at jeg arbejder som pædagog på Skejby sygehus i en sengeafdeling under Center for Spiseforstyrrelser.«

»Siden 2007 har jeg i min praksis været optaget, og inspireret af temaer omkring hjem og hjemløshed.«

»Min intention med det kunstneriske arbejde er at forsøge, at udtrykke den udefinerbare følelse af ensomhed og fortvivlelse, der kan være i at være hjemløs. Hjemløs uden et konkret og fysisk hjem eller man i sindet/sjælen søger efter et hjemsted. Samtidigt vil jeg formidle en ubestemmelig følelse af noget meningsfuldt, på trods af det forstemmende indhold,« fortæller hun og fortsætter:

»Paradoksalt nok kan man godt opleve noget som meningsfuldt, uden at man af den grund forstår meningen med det – og denne oplevelse må gerne være det bærende i tilegnelsen af mine værker.«

Kunst - en stor hjælper

»Livet i verden har en stor indflydelse og påvirkning på mig som menneske. Ikke mindst igennem mit arbejde, som socialpædagog på Center for Spiseforstyrrelser, gør også et stort indtryk på mine værdier og spørgsmål til livet. ”Billederne” af disse anorektiske og skrøbelige liv sætter tanker og refleksioner i gang i mig og minder mig om min og livets skrøbelighed.«

Den ene side af livet: Ensomhed, sårbarhed, tvivl, mistillid, og håbløshed. Den anden side af livet er: Troen, håbet, kærligheden, fællesskabet og et liv som har meningsfylde.

»Disse spørgsmål til livet sætter aftryk på min kunstpraksis igennem mine værker med begreber der kredser om: Tid, rum, rummelighed, ro, sindsro, stilhed, længsel, autencitet, fremmedgørelse, forfald, døden, uro, rastløshed, skrøbelighed, sårbarhed, tvivl, gå i hi, gemme sig, glemme sig, forsvinde, hjem, hjemløshed, tro, håb, frihed og evigheden.

»Jeg vil udbrede min forståelse og analyse af hjem, hjemløshed og hjemsøgelse med afsæt i min egen livshistorie. Hvor tvivlen og oplevelsen af ikke at høre til er tilbagevendende. Jeg søger selv efter et ’hjemsted’, hvor kunsten er en stor hjælper for mig i denne søgning. ”Jeg har en drøm om at finde det sted”,« lyder det fra Herdis Jensen.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Favrskov direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Favrskovs nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Favrskov på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.