Fra grød til kage med Lone Hindø
Vær med når Lone Hindø kommer til eftermiddagsmøde tirsdag 14. marts kl. 14 i Hinnerup Sognegård og fortæller om “Fra grød til brød og kage”.
Oprindeligt levede folk af grød af hvede. Man kunne blandt andet koge det med olivenolie og med kød. Så fulgte brødet bagt på sten, senere pande. Klejner kogt i olie, æblekage og bondepige med slør. Uden en ovn. Ovne kom til, og resten kender vi.
Kagerne har deres helt egen historie. Brød og kager i bibelen, kransekage i slutningen af 1700-tallet, og den nok største tid i dansk kagehistorie: Napoleonskage, Sarah Bernhardt, Rubinsteinkage og mazarinkage og ikke at forglemme wienerbrød.
Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Favrskov direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Favrskovs nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Favrskov på listen og tryk tilmeld.
d
gs