DEBAT Sognegård - HVOR ???

Af Thomas Storm, Søften. Byrådsmedlem (V)

Den 21. september kom endnu et indlæg i Århus Stiftstidende om placeringen af en eventuelt ny sognegård i Hinnerup. Indlægget er skrevet af Linda Nielsen Juhl.
FLOT skrevet Linda. Jeg har fulgt debatten i diverse aviser omkring menighedsrådets ønske om ny sognegård. Men dette indlæg rammer nøjagtigt det jeg selv har tænkt på og været meget forundret over.
Der har blandt andet været et indlæg fra formand for menighedsrådet i Hinnerup, Bent Engelbrecht, hvor han skriver, at det er et enigt menighedsråd, som peger på Rønbæk forslaget og med Haldum kirke, som 2. prioritet. Dog skriver han også, at 2 af medlemmerne ikke er enige, men at man (læst mellem linjerne) ikke kan tage deres udsagn seriøst.
At menighedsrådets formand tidligere har meldt ud, at en af grundene til ønsket om sognegårds placeringen tæt ved Rønbækskolen skulle være muligheden for og forbedre undervisnings faciliteter og forbedrede P-plads muligheder finder jeg grundløse!
Når Bent Engelbrecht ved samme lejlighed påpeger menighedsrådets ønske om bedre samklang imellem sognegård og kirke, så klinger det hult i mine øre – hvor ligger kirken i dag i forhold til den placering sognegården allerede har og, hvor ligger den efter en eventuel ny placering af sognegård i Hinnerup???
Når formanden så kommer med, et ikke enigt menighedsråds, 2. prioritet og fortæller, at det er ved Haldum kirke, så falder seriøsiteten helt til jorden omkring menighedsrådet og deres udtalelser om ønsker og begrundelser. Deres tredje begrundelse for en placering tæt ved Rønbækskolen skulle være og danne samklang imellem sognegård og det kulturelle liv i byen?. – godt nok er Haldum (menighedsrådets 2. pioritet) en by, men tæt på det kulturelle liv kan man vel næppe betegne stedet!
Uden sagligt grundlag mener jeg, at menighedsrådet er gået ind i en sag om placering af sognegård tæt ved skole og på et, for skolen og Hinnerup by, fantastisk smukt naturområde i nær kontakt til Hinnerup midtby.
Kære formand Bent Engelbrecht og resten af menighedsrådet. I har i dag en af de bedste kulturelle placeringer i hele Favrskov kommune (set ud fra synlighed og beliggenhed i forhold til borgerne), og så opfylder den endda flere af de begrundelser I er kommet med. Der skal en renovering til for, at føre nuværende sognegård op til nutid, ja! Men dette skulle der så også være god plads til i forhold til, hvad det koster og bygge nyt.

Publiceret 23 September 2010 12:30