Forfatteren af dette læserbrev har allerede forsøgt at demonstrere hvor højt en vindmølle vil rage op over trætoppene i Mygind Skoven. Privatfoto

Forfatteren af dette læserbrev har allerede forsøgt at demonstrere hvor højt en vindmølle vil rage op over trætoppene i Mygind Skoven. Privatfoto

DEBAT Bevarelse af Mygind skoven og skovens dybe stille ro

Af Lars Heiselberg: Rigtrup

I den østlige ende af Favrskov er borgere med Mygind skoven og dens omkransende natur heldige at have en fantastisk naturperle.
Her er varieret skov, flotte landskaber, kuperet terræn, klukkende vandløb og et rigt dyreliv.
Den er allerede den største publikumsmagnet i området og vil i fremtiden med Allingådalen fyldt med vand, tiltrække såvel flere dyr som mennesker. Der er blot et men. Kæmpe vindmøller opsat i dette område vil fuldstændigt forfejlet støj-smadre dyrenes værested og menneskenes åndehul.
Visuelt vil vindmøller også fjerne store dele af landskabets flotte pragt.
I mit erhverv som personlig coach har jeg som speciale at coache folk i naturen – når de selv føler for det. De kunder som har været med i Mygind skoven har et særligt forhold til den. "Naturen i sin rene form kan bare et eller andet, den hjælper i høj grad som "svarhjælper" og samtidig med, opladning af ny energi og overskud.
Landskab, vandløb og skovens variation har en storhed, energi og ro, som gør området til et enestående sted at være rekreativt for mennesker. Den energi drages vi mennesker helt naturligt af!
Så det er helt naturligt at Mygind Skoven allerede i dag er områdets største attraktion. I skoven er der plads og energi nok til flere brugere med omsorg for naturen. Som vil lukrere af dens oplevelser og rekreative energi.
I sparetider og generelt vil det at ødelægge et rekreativt område som dette – fremfor f.eks at opsætte kæmpemøller i havet være helt gak. Favrskov er via sit navn og logo en grøn kommune. Med alternativ energi er vi også allerede flot med en dækningsgrad på 27%.
Jeg siger selv i den grad ja til alternativ energi, men med omtanke.
DONG?s Direktør Anders Eldrup tør gå imod landspolitikerne med sin udmelding om, at DONG laver vindmøller i havet fremover – for det er der danskerne ønsker dem. Og der hvor de kan tjene penge.
Byrådet i Favrskov behøver blot at justere deres ambitionsniveau, eller finde nye veje at gå...

Publiceret 05 November 2010 13:30

Foredrag i Ø. Velling Forsamlingshus