Kurt Andreassen.

Kurt Andreassen.

Verbale tæsk til Venstre

Af Kunt Andreassen, byrådet, V

DEBAT ”Der er frø, som, når de får lov til at vokse, bærer giftig frugt: Løgn, misundelse og splid”.
Sådan slutter et læserbrev fra Anders Nørgaard (S) og Dan Jensen (S) som reaktion på et læserbrev fra Thomas Storm (V). Thomas sætter spørgsmålstegn ved, om Favrskov Kommune skal sende 1,5 million til Aarhus Kommune, hvis den bliver valgt som kulturby i 2017.
Venstre sidder som bekendt i opposition, og i den position er vi nødt til at give os til kende, hvis vi ikke er enige med flertallet. Og det er vi så ikke her. Vi vil hellere anvende vores beskedne budget på lokale begivenheder, eksempelvis cykelløbet i Hadsten – som koster kr. 150.000 pr. gang. Et beløb, som mange synes er for højt, hvilket Venstre selvfølgelig har respekt for – uden at det ændrer vores holdning til, at det profilerer Favrskov Kommune rigtig flot.
Så op med humøret. Venstre vil kun det bedste for kommunen. At vi så ikke altid er enige med flertallet, det håber vi på forståelse for uden at skulle omtales som giftig frugt.
Et godt eksempel på, at vi i opposition kan bevæge flertallet, er den netop afsluttede motorvejsdebat. Den startede Venstre med henblik på, at give borgerne og Vejdirektoratet et klart signal om, hvad Byrådet vil.
Det fik vi heller ikke ros for i udgangspunktet, men slutresultatet blev et enigt Byråd, som i første prioritet peger på en løsning, som går syd om Lading Sø. Den løsning vækker selvfølgelig ikke jubel hos alle, men nu kender borgere og Vejdirektoratet Byrådets holdning, så vi forhåbentlig slipper for at ende i samme.

Publiceret 09 March 2011 07:00