Debat:

Retten til et godt barneliv

Af
Af Max Munch

formand for Kristendemokraterne i Randers

Højvangen 1

Randers SØ

Kristendemokraterne kæmper fortsat, først og fremmest for at få nogle pladser i folketinget, når vi er der, vil vi have større mulighed for at kæmpe for retten til det gode barneliv.
Som kristendemokrater drømmer vi om et samfund, hvor det er godt at være barn. Et Danmark, hvor det er en ret at være beskyttet allerede fra undfangelsen. Men som det er i dag, er livmoderen blevet det allerfarligste sted at opholde sig, selv om det burde være det tryggeste som en af vore folketings- kandidater har udtalt.
Vi drømmer om, at vore børn kan vokse op under trygge stabile vilkår. Vilkår, der gør, at børn ikke skal præstere for at være accepteret. At man er accepteret som man er, det betyder at man ikke behøver at være perfekt for at være værdifuld.
Men det gode barneliv er truet, fordi børnene tit betaler prisen for de voksnes ret til fri abort, frit kønsskifte og hurtig skilsmisse. Ting, der gør, at børn kan miste den tryghed, som alle børn burde have.
Udtrykket barndommens bekymringsløshed, er en bekymringsløshed, som giver barnet plads til at lade de voksne klare de svære ting. Børn, der bekymrer sig for meget, har en tendens til at blive for hurtigt voksne. Det ønsker vi ikke.
Kristendemokraterne vil arbejde på at forbedre rammerne for, at det gode barneliv, så trygheden ikke bliver udskiftet med utryghed. Vi drømmer om et Danmark, hvor rigtig mange børn får mulighed for at vokse op i en familie med far og mor, og hvor der er tid til nærvær og leg. Et børneliv, hvor voksnes friheder og rettigheder tager hensyn til, hvad der er godt for Danmarks børn.

null

Publiceret 16 June 2015 21:00