Bent Vistisen

Bent Vistisen

DEBAT:

Hjælp en teenager!

Bent Vistisen Formand for Natteravnene i Hammel

DEBAT: Som snart 14-årig har Natteravnene i Hammel ramt puberteten og dermed den vanskelige teenage-periode.
Vi kom til verden i en tid, hvor der på godt og ondt altid var gang i løjerne fredag aften på og omkring diskoteket i Hammel – ofte kom gæsterne langvejs fra for at feste igennem, og hvad dertil hører i en mindre provinsby.
Vi mødte rigtig mange unge mennesker – nogle gange endda lidt for unge mennesker – på gader og stræder fredag aften/nat. Masser af hyggelig snak, og ind imellem havde nogen behov for ekstra omsorg og støtte, eksempelvis når promillen var blevet lidt højere end godt var.
I dag er Hammel en anden by. Diskoteket og dermed det faste ugentlige mødested er væk. Derfor er Natteravnene i Hammel også ramt af velkendte teenage-udfordringer. Vi er ”under ombygning” og skal indstille os på den nye virkelighed, hvis vores værdifulde indsats for trygheden fortsat skal give mening i Hammel.
Personligt tror jeg ikke, de unges udfordringer i Hammel i dag er mindre, blot fordi byens diskotek er lukket. Eneste forskel er blot, at det nu er langt mindre forudsigeligt, hvor unge mødes. Hvis Natteravnene fortsat skal være tryghedsskabende blandt byens unge, er der behov for nytænkning. Det er i alles interesse, at Hammel er en by, man for eksempel gerne flytter tilbage til efter endt uddannelse. Flytte tilbage til den dejlige barndomsby for at stifte familie, købe hus og ikke mindst, støtte byens forretningsliv.
Natteravnene i Hammel er i overhængende risiko for at lukke ned. Som det ser ud lige nu, skal vi senest ifm. foreningens generalforsamling den 14. marts finde 2 – 3 nye ildsjæle, der vil træde til og bidrage til bestyrelsesarbejdet med nytænkning og friske ideer. Natteravnene har værdi, når vi færdes med de unge hvor der er behov for at ganske almindelige voksne, der helt uafhængig af baggrund, vælger at tage et medansvar for tryghed og trivsel..
Formålet med Natteravnene er:
at skabe øget social værdi, gennem omsorg og forebyggende indsats.
at medvirke til øget livsglæde, trivsel og integration især blandt udsatte børn og unge i det offentlige rum.
Bestyrelses arbejde for Natteravnene i Hammel er bestemt en overskuelig opgave – den giver tillige mulighed for masser af positive og livsbekræftende oplevelser sammen med unge mennesker … og stor anerkendelse fra forældre og politikere.
Både byens unge og de forretningsdrivende har taget rigtig godt imod Natteravnene, og en bestyrelsespost i Natteravnene i Hammel er en oplagt mulighed for som frivillig at sætte dit præg på unges trivsel i Hammel.
Vil du vide mere, er du meget velkommen til at kontakte foreningen på tlf. eller email.
Email: hammel@natteravnene.dk Tlf. 2490 6575

Publiceret 28 January 2016 15:00