DEBAT:

Ikke kun ris men også ros

Af
Af Torben Gorm Larsen

Hagenstrupparken 9

8860 Ulstrup

Alle, der har fulgt med i debatten om privatisering af veje, er ikke i tvivl om, at jeg på ingen måde er enige med udvalget for teknik og miljø og resten af kommunalbestyrelsesmedlemmerne med hensyn til, at borgerne lige pludselig skal bebyrdes med en ekstra skat på mellem 1.500 og 2.000 kr om året uden at blive kompenseret på ejendomsskatten – en skat pålagt udvalgte borgere.
Der skal dog også være plads til ros til andre i kommunen, når det er fortjent. Vi er i den uheldige situation, at vi pludselig har fået brug for hjælp fra hjemmeplejen. Jeg vil ikke fremhæve enkelte, men på demens området skal der lyde en stor ros til demenskonsulenterne og andre inden for området. Uden deres støtte ville dagligdagen godt nok være besværlig – man føler sig ikke som “Palle allene i verden”, når man mærker den støtte, de kan give en!
Pigerne fra udegruppen møder altid op med et smil på læben, og det kan være med til at gøre en grå hverdag ret så lys.
Sidst men ikke mindst har de ansatte i visitationen stor forståelse for, hvilke problemer man har i det daglige, og de gør, hvad de kan for at afhjælpe disse samt give gode råd til, hvad der kan gøres for, at man som pårørende ikke skal køre sur i det!
Det lokale plejecenter gør også, hvad de kan for at lette hverdagen – deres entusiasme smitter.
Alle ovenstående får pårørende til at tage en dag mere trods alle besværlighederne.
Mange brokker sig over den alt for høje skat, men det vil de sikkert stoppe med den dag, de får brug for hjælp fra fælleskassen. Alle betaler skat efter formåen, men det, der får folk op i det røde felt, er, når man bliver straffet for at bo det forkerte sted.

Publiceret 19 February 2016 16:00