Eva Damsgaard

Eva Damsgaard

DEBAT:

Vi skal ikke give køb på vores kultur!

DEBAT:
Eva Damsgaard
Byrådsmedlem (DF)
Favrskov

På byrådsmødet d. 29. marts har Dansk Folkeparti nogle forslag til afstemning der vil sikre forsat beskyttelse af de traditioner og værdier, vi har i det danske samfund.
Et af forslagene er, at der forsat skal tilbydes svinekød i de kommunale institutioner i Favrskov. Alt for mange institutioner fravælger at servere svinekød, fordi det er nemmere at tilpasse sig den muslimske kultur frem for at tilgodese den danske. Men det skal ikke være enten eller - men både og!
Det handler om dansk madkultur - men i endnu højere grad om religion. Og det er netop derfor, beslutning om svinekød eller ikke skal tages af forældrerådene. En sådan beslutning hører hjemme i et byråd.
Udtalelse fra (S) folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen C.R.M. udtaler i JP d. 12/3 at “Danske skoler skal ikke holde kønsopdelte skolemøder, acceptere at piger holdes hjemme fra lejerskole eller boykotte svinekød”
Konkret betyder kampen mod negativ kulturarv, at vi på den ene side kompromisløst sætter vores normer igennem, og på den anden side sikre at de nytilkomne, der indordner sig under de grundlæggende spilleregler accepteres fuldt ud som medborgere uanset religion og etnicitet.”
Det er sød musik i mine øre - så mangler vi bare at sætte handling bag ordene!
Sådanne udtalelser vidner om, at det ikke længere handler om partifarve, men at rigtig mange nu også har indset, at vi skal værne om de værdier, vi har.
Og jeg kan kun give C.R.M ret og slå fast, at vi selvfølgelig accepterer, at muslimer ikke spiser svinekød, vi vil bare ikke acceptere at det ikke tilbydes til alle andre!

Publiceret 18 March 2016 10:00