DEBAT:

Flygtningekvinder skal kunne forsørge sig selv

Birgit Liin, byrådskandidat (V) Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg 8870 Langå

I Danmark har vi ligestilling mellem kønnene. Kvinder kan arbejde, uddanne sig og udfolde sig personligt, og vi bestemmer selv over vores eget liv.
Tal fra bl.a. Udlændinge- og Integrationsministeriet og Dansk Arbejdsgiverforening dokumenterer, at kun meget få flygtningekvinder kommer i beskæftigelse. Årsagen er kulturelle forhold og social kontrol. Kvindernes familie forhindrer i en del tilfælde kvinderne i at arbejde, og kvinderne mener ofte ikke selv, at de hører til på arbejdsmarkedet.
Der gælder for disse flygtningekvinder som for alle andre kvinder et frit valg. De kan vælge ikke at arbejde – men det er i så fald ikke samfundets opgave at forsørge dem. Budskabet fra regeringen er klart: Kultur, religion og social kontrol er ikke undskyldninger for ikke at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Sådan må det nødvendigvis være. Og det skal vores kommunale integrationspolitik afspejle. Det gør den ikke nu.
Jeg vil derfor arbejde for, at flygtningekvinder stilles på samme måde som alle andre kvinder. Enten forsørger de sig selv uden for arbejdsmarkedet. Eller også må de arbejde.

Publiceret 07 July 2017 13:00