DEBAT:

En myg bliver til en elefant - og tilbage igen

Eva Damsgaard (DF) Hjortevej 16, 8382 Hinnerup

Affaldssortering.

Tja, forslaget var ment som en kamp for at begrænse udledning af CO2, en større genanvendelse af affald samt en læring for vores børn/unge om at passe på naturen. Det lærer de selvfølgelig allerede hjemmefra og i skolen, men nu er der så mulighed får at gøre det i praksis også på skolen.

Desværre kan jeg læse, at alt ender i extra rengøring, mange nye affaldsbøtter og lærere/frivillige, som angiveligt skal bruge uendelige ressourcer på at få især børnene til at sortere affald.

Underligt er det, at børn og unge - der ellers har ry for at være hurtige til at lære - pludselig anses for ikke at kunne mestre denne simple sorteringsopgave. Jeg forstår slet ikke den mistillid, der er til vores unge!? Langt de fleste bor jo i kommunen, hvor alle husstande har sorteret affald gennem flere år!

Helt lavpraktisk, tænker jeg - der var medstifter af forslaget - at der på skolerne opsættes affaldsbeholdere i kantine, kantinekøkken, skolekøkken samt natur- og tekniklokaler. That`s it! Det kan så godt være, at et stykke karamelpapir fra klasseværelset havner i dagrenovationen - men det overlever vi nu nok.

Håndtering af disse extra beholdere kan da umuligt koste alverden.

I ældreplejen bør der være sorteringsspande i fælles- og anretterkøkken - ikke hos den enkelte beboer. Opgaven vil fortrinsvis skulle klares af personalet, der vel overvejende er fra Favrskov Kommune, og derfor er helt dus med opgaven. Det kan sagtens lade sig gøre og kræver ikke extra ressourcer. Jeg arbejder på plejehjem og praktiserer den sorteringsopgave allerede.

Kom nu i gang! Lav ordningen let, enkel og simpel - det vil reducere de kolde hænder - så også Konservative stemmer for!

Publiceret 23 April 2018 14:00