Debat: Der er gang i Hammel – hvad bliver det næste?

Af Dorte Winther, byrådsmedlem (V), Grønhøjvej 39, Hammel

Debat Store projekter rundt omkring i Hammel er i gang – nogle begynder at tage form – andre er stadig i projekteringsfasen.

Det er projekter, der signalerer udvikling, initiativrigdom og ny optimisme til glæde for alle i Hammel.

Der er kommunale initiativer, hvor Dommerparken, der markerer sig som det hidtil største kommunale byggeri, har været undervejs siden slutningen af 2009. Og når vi i 2019 indvier det nye plejecenter, begynder en helt ny bydel i Hammel at tage form.

Også meget andet er i gang i Hammel – takket være forskellige private aktører, som ser muligheder i Hammel.

Lad mig nævne: Byggeri af almene boliger på Nørreport, udvidelse af Brugsen (med en længe ventet renovering af Tema-centeret) og senest ombygning af det gamle hotel Sika i midtbyen (som i mellemtiden har haft mange andre navne).

Der er optimisme at spore flere steder i Hammel – der er gang i salget af byggegrunde, og også i Hammels handelsliv ser det ud til at der er tro på fremtiden. Går man en tur på Østergade i Hammel, er alle lokaler med undtagelse af bagerbutikken i brug.

Jeg venter derfor spændt på hvad det næste initiativ bliver.

Kunne det for eksempel være, at nogle ser muligheder for at udnytte Skaghøj- og Elmehøjarealerne til enten boligbyggeri eller erhverv?

Det er, som jeg ser det, en attraktiv beliggenhed i forhold til den retning, Hammel udvikler sig i.

Måske kræver det et kig på lokalplanen for området, og den udfordring er vi i Venstre klar til at tage op, når ideerne er der.

Jeg glæder mig til at se, hvad det bliver til, og jeg vil gøre, hvad jeg kan for at hjælpe nye initiativer på vej.

Publiceret 30 October 2018 14:00