Debat: Ulveangrebet i Voldum

Erik Poulsen (V) Kandidat til Europa-Parlamentet og redaktør af facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark’

debat Vedrørende interviewet med fåreavler Malene Hollingdal om ulveangrebet ved Voldum, tyder meget på, at hun har ret i, at det ikke er et enestående tilfælde, og at husdyrholdere i Kronjylland med god grund kan være bekymrede for, at der opholder sig en ulv med hang til husdyr på egnen.

Aftenen før angrebet - 22. december - mistede ti får således livet i trafikken, da 40 får i panik løb ud på Djurslandmotorvejen ved Lisbjerg.

Her har det, ifølge oplysninger til facebooksiden 'Her er ulven i Danmark', ikke været muligt at fastslå, om ulv eller andre rovdyr har angrebet fåreflokken, men det kan heller ikke udelukkes.

Og ulven er et højmobilt dyr, der kan flytte sig op til 70 km på ét døgn.

To uger senere - 5. januar - blev en formodet ulv set af to jægere under en jagt ved Tusø Skov i Vissing.

Senest er der onsdag 30. januar fundet et rådyr-kadaver ved Hadsten, hvor ribbenene er bidt over på klassisk ulve-vis.

Med ulveangrebet i Voldum er det nu endegyldigt fastslået, at ingen husdyrholdere med dyr på græs i Jylland kan føle sig sikker.

Den vestjyske ulvezone med tilskud til ulvesikring af hegn bør derfor udvides til at omfatte husdyrholdere i hele Jylland og for så vidt også på Fyn.

Og så skal arbejdet med en opdatering af forvaltningsplanens reguleringsmuligheder i gang igen, så husdyrholdere kan forsvare deres dyr mod gentagne ulveangreb.

Publiceret 01 February 2019 10:12