Debat:

Favrskov flopper på ventetid på byggesager

Mette Nøhr, næstformand (K) Grønhøjvej 33, 8450 Hammel

debat Som Favrskov-borger er det deprimerende at læse Dansk Byggeris nye analyse af kommunernes erhvervsvenlighed.

Sidste år blev Favrskov rangeret som nummer syv på listen, mens vi i år dratter ned på en 20.-plads. Det er ikke godt nok for en kommune, der slår sig op på erhvervsvenlighed og bosætning.

Endnu værre er det, når vi zoomer ind på den tid, kommunen bruger på at behandle byggesager. Her rangeres Favrskov som nummer 76.

Man kan vist roligt konkludere, at der er plads til forbedring. Favrskov har en sagsbehandlingstid på i gennemsnit 56 dage, og det er noget mere end mange andre.

Det nytter ikke, at byggesagerne får lov til at samle støv på kommunale kontorer. Både borgere og virksomheder har krav på en hurtig sagsbehandling, så de får vished for, om de må bygge eller ej.

Når vi gerne vil fastholde og tiltrække virksomheder og arbejdspladser, er kommunen nødt til at agere som aktiv medspiller og ikke som modspiller.

Den lange ventetid inden for byggesager er desværre velkendt i Favrskov.

Jeg husker tydeligt seneste valgkampen i 2017, hvor politikerne lovede handling på området. Men her næsten midtvejs i valgperioden må vi bare konkludere, at der er sket for lidt.

Ret skal dog være ret: Favrskovs 76.-plads i år er en forbedring i forhold til placeringen som nummer 91 i 2018, men vi skal have speedet tempoet op.

Publiceret 28 June 2019 13:00