Debat: Partiet er klar med nye anlægsforslag

Flemming Nørgaard (V) politisk leder, Favrskov

Debat Venstre forventer, at det er nødvendigt med anlægsinvesteringer for cirka 120 millioner kroner næste år. Beløbet skal dække udgifter til vedligeholdelse af bygninger og veje samt nye anlæg. Allerede nu slår Venstre fast, at en udbygning af aktiviteterne i kommunens sundhedscentre er noget af det, partiet prioriterer højt, når byrådet 22. august tager hul på forhandlingerne om næste års budget.

Ideen om sundhedscentre i vore fire hovedbyer blev fremlagt af Venstre, og den store succes skal videreudvikles. Under den tidligere regering modtog vi milliontilskud til videreudvikling af vore sundhedscentre, og jeg håber, at udviklingen af det nære sundhedsvæsen fortsætter under den nye regering.

Et øget tilskud til Landsbyrådet og færdiggørelse af cykelstierne på Randersvej fra Frijsendal til Hammel samt på Hagenstrupvej mellem Ulstrup og Bjerringbro er nogle af de øvrige anlægsforslag, Venstre vil bringe frem i de kommende forhandlinger om anlægsinvesteringer i Favrskov Kommune. Hertil kommer de øvrige anlægsforslag fra foreninger, forvaltningen og øvrige partier.

Landsbyrådet forvandler via økonomisk støtte ideer til virkelighed i mange af landsbyerne. Budgettet for Landsbyrådet er imidlertid presset, og i Venstre finder vi det meget væsentligt at bidrage til en fortsat positiv udvikling i vore mange aktive landsbyer. Derfor foreslår vi, at der tilføres landsbyrådet flere penge.

Et par af vore cykelstier ligner ”halve løsninger”, og derfor foreslår vi disse to cykelstier færdiggjort. Cykelstien ved Hammel er beliggende ved en særdeles trafikeret og farlig vej, og cykelstien mellem Ulstrup og Bjerringbro forslår Venstre anlagt i samarbejde med Viborg Kommune, så den når helt frem til Bjerringbro. Mange steder i kommunen efterspørges større cykelsikkerhed, og Venstre ser gerne oprettet nogle forsøgsstrækninger, hvor man etablerer billigere alternativer til de velkendte cykelstier.

Forhandlingerne om det store driftsbudget er indtil videre udsat på grund af regeringsskiftet. Vi ser frem til en spændende budgetproces, hvor vi vil arbejde for det bedste for borgerne i Favrskov Kommune.

Publiceret 20 August 2019 06:30