Debat:

Om igen, Nils Borring

Tine Eykens Hjørnet, Teglhøjen 34, Hinnerup. Sygeplejerske og i øjeblikket hjemmegående

Om igen, Nils Borring

I foråret 2018 nedstemte et flertal i Favrskov kommune at ”lade pengene følge barnet”, således at en del af tilskuddet kommunen yder til pasning af små børn (0-2 år) kunne udbetales direkte til forældrene hvis de selv passer barnet.

Vi har alle set unge forældre - oftest er det jo moderen- komme cyklende til daginstitutionen i det tidlige morgenmørke med de små søvndrukne bag på cyklen. Kan vi ikke gøre det lidt bedre?

Poul Nyrup Rasmussens nytårstale 1997/98.

Jo, det kan vi!

Borgmester Nils Borring udtaler, at han ikke ser nogen grund til at genbehandle forslaget. Imidlertid er der rigtig gode argumenter for at overveje sagen endnu engang .

- Vi lever i en tid, hvor vi som samfund er rigere end nogensinde. Og aldrig før har vi været så stressede. Skilsmisseprocenten er høj og tiden, hvor vi har små børn er en de mest stressende perioder i vores liv. Vi er et af de lande i verden, der sender vores børn tidligst i institution.

- Måske det skurrer i dine ører at få penge for at passe sit barn. Men din hund, guldfisk og potteplante kan passe sig selv. Dit barn skal passes og nogen får penge for det allerede nu.

Forældrene kan gøre det billigere i en periode. Måske det er en god forretning, fordi familierne og børnene på langt sigt får det bedre. Det er der faktisk meget forskning, der viser.

- Socialt skævt? Jeg har været privilegeret at kunne gå hjemme i en periode med vores yngste søn. Som det er nu er det kun de mere velstillede, der kan gå en periode hjemme hos børnene uden indtægt. Hvis pengene følger barnet vil langt flere kunne.

- Et tilbageskridt for ligestillingen? Manden kan vel også være hjemme og passe barnet! Hvis man så som kvinde i dag vælger at gå hjemme i en kort periode ud af et meget langt arbejdsliv, er det ens eget valg. Vores bedstemødre gik hjemme, fordi de ikke havde noget valg. Om igen, Nils Borring.

Publiceret 07 September 2019 14:00