Debat:

Favrskov Kommunes åbenlyse favorisering af Hinnerup og Hadsten

Annette Ljunggren Brund, Spurvevej 16, 8450 Hammel

Debat Som borger i Favrskov Kommune, er jeg virkelig harm og dybt frustreret over kommunens favorisering af Hinnerup-Hadsten i forhold til den vestlige del af kommunen.

I ”vores” ende af Kommunen har vi den store for-fornøjelse kun, at have èn enkelt buslinie til Aarhus via Viborgvej, rute 114.

Den blev desværre også ramt af sparekniven, netop pga. af Letbanen, og det er samtidigt med at Favrskov kommune nu vil smide adskillige millioner efter en undersøgelse, om at få Letbanen til Hinnerup, hvor der i forvejen kører både tog og busser.

Favrskov Kommune skriver så flot på deres hjemmeside, at trængslen på vejnettet ind til og i Aarhus er steget markant, og i myldretiden er lange bilkøer på indfaldsvejene blevet et hverdags syn.

Her tæller Viborgvej ikke med som indfaldsvej til Aarhus, hvilket må betyde, at de borgere fra den vestlige del af Favrskov, som dagligt benytter Viborgvej, godt må holde i laaange bilkøer hver dag.

Favrskov Kommune, mener ellers, det står på deres hjemmeside, at pendlere fra kommunen og øvrige trafikanter i Aarhus, har behov for et bedre kollektivt trafiksystem, der fungerer som et reelt alternativ til privatbilen i både rejsetid og tilgængelighed, det gælder bare ikke for os, der bor i den vestlige del af kommunen og benytter Viborgvej.

Men, Favrskov Kommune har faktisk en Vision, skriver de på hjemmesiden, om at være med til at etablere et effektivt kollektivt trafiksystem i Østjylland, der sikrer gode og direkte forbindelser til de største rejsemål for både interne og eksterne trafikanter i Aarhus.

Lige netop den del med gode og direkte forbindelser, gælder altså kun til Hinnerup og Hadsten. For os andre, som også betaler skat i Favrskov, er det helt åbenlyst en anden sag.

Vi har fået sløjfet vores busser!

Selv vores lynbusser, som vel ligger i kategorien som gode og direkte forbindelser, er blevet nedlagt.

Men det er måske fordi Viborgvej ikke tæller som indfaldsvej til Aarhus?

Jeg ved det ikke. Jeg er klar over, at Favrskov nu vil forsvare sig med, at det er en beslutning Midttrafik har truffet. Ja, men i stedet for at dele kommunen op i et A og et B.- hold, kunne I smide de millioner mod vest, så vi også har en chance for at komme gennem myldretiden uden de lange bilkøer i en overfyldt bus. For Letbanen, den kommer vi ALDRIG til bruge!

Publiceret 10 September 2019 14:21