Debat:

I budgetforhandlinger er det ikke alene fantasien, der sætter grænser…

Søren Frandsen (SF), Vestervej 6, 8382 Hinnerup

Det gør de økonomiske rammer også.

SF stiller til årets budgetforhandlingerne ikke forslag til driftsudvidelser. Det er ikke, fordi vi er løbet tør for forslag og gode idéer– tværtimod er der mange områder, hvor vi gerne vil hæve serviceniveauet på de borgernære ydelser. Favrskov Kommune står dog over for et budgetpres på handicap- og psykiatriområdet, hvor vi skal finde 10 mio.kr. inde for de eksisterende rammer.

Forvaltningen har i første omgang forsøgt at finde pengene ved at spare inde for Social og Sundhed (som handicap og psykiatri er en del af). Det virker for SF urimeligt. At to områder deler direktør gør dem ikke til forbundne kar, som skal dele eventuelle økonomiske udfordringer (eller gevinster).

Det skal ses i en samlet helhed. Af administrative forslag til besparelser kan nævnes ophør af særlige aktiviteter på plejecentrene, nedlæggelse af ADHD-café og nedlæggelse af klubtilbud til unge mellem 18-25 år med handicap og særlige behov.

Vi må kunne finde bedre løsninger på tværs af alle forvaltninger i kommunen. Derfor prioriterer SF i budgetforhandlingerne kernevelfærden for alle borgere i alle aldre i Favrskov Kommune.

Publiceret 18 September 2019 06:00