Debat:

Vores borgmester vil ikke snakke med os

Luxshan Ratnaravi, Rønvangen 151, 8382 Hinnerup

Debat Som medlem af forældregruppen fra Favrskov, der kæmper for småbørnenes bedste, er jeg chokeret over, at vores borgmester, Nils Borring, ikke ønsker at tale med os om forslaget, som indtil videre 196 Favrskov-borgere har støttet med deres underskrift.

Nemlig, at noget af det tilskud på ca. 9000 kr. pr. barn pr. måned, som alle Favrskovs småbørnsforældre i dag får for at sende børnene i dagpleje eller vuggestue - eller for at ansætte en "tilfældig" person til at passe sit barn i hjemmet - kan udbetales til forældre, som vælger at hjemmepasse deres børn i et ekstra år, før de skal starte i institution.

Vores nabokommuner med socialdemokratiske borgmestre såsom Syddjurs, Randers og Horsens tilbyder det, men vores borgmester mener altså, at Favrskov er så unik, at han ikke engang vil indlede en dialog med sine vælgere.

Han takkede i hvert fald nej til vores invitation om at komme hjem til os for at diskutere emnet med henvisning til, at forslaget allerede var blevet behandlet i foråret 2018, hvor det blev nedstemt med en enkelt stemme. Men denne gang kommer forslaget ikke fra Venstre, men fra en stor gruppe af bekymrede småbørnsforældre fra Favrskov.

Med denne lettere arrogante tilgang til en stærk og mobiliserbar gruppe af Favrskovs vælgere bestående af småbørnsfamilier har Nils Borring skudt sig selv i foden. Favrskovs mangel på dagpleje- og vuggestuepladser, kombineret med de nye udstykninger i fx Hinnerup og Hadsten, må betyde, at vi bliver flere og flere, der vil have stor gavn af valgmuligheden. Som et lille barn under to år er man åbenbart kun "rigtig" for borgmesteren, hvis man bliver passet af alle andre end sine forældre.

Vi glemmer ikke din manglende villighed til at indgå i en dialog med os, Nils Borring - heller ikke om to år, når der er kommunalvalg igen.

Publiceret 06 October 2019 06:20