Debat:

Børn dyrker også idræt i ”Favrskov Øst”

Debat Det sker ikke så tit, men jeg vil prøve for en gangs skyld at forsvare vores byrådspolitikere, når det kommer til den uberettigede kritik der kommer fra formænd i HOG og Hammel GF.

Det virker som om de har glemt at løfte skyklapperne udover egne særinteresser og tænke i den formålsparagraf som formentligt findes i de fleste foreninger – at få flest muligt ud af dyrke idræt og motion, i den pågældende idrætsgren.

Så er det helt fair og legitimt at man forening i sig selv, kæmper for sine interesser, så intet ondt ord der.

Men hvor blev realismen og objektiviteten af, når man ser bredt over Favrskov, fremfor kun i egen baghave.

Når jeg skal læse kommentarer på Facebook og udtalelser i artikler, så bliver dogmen om at ingen de 4 store byer imellem i Favrskov, kan unde hinanden noget godt. Det er nærmest på randen til det komiske at læse kommentarer hvor der bliver foreslået af Søften i sjov, kunne gå sammen med AGF om et nyt stadion.

Undskyld mig, men jeg synes den kære formand i Hammel GF, burde tage en tur til Søften en torsdag aften og se 20-25 herreseniorspillere og 20 dameseniorspiller (i øvrigt kommunens 2 højest rangerede seniorhold, Jyllandsserie og Kvindeserie), træne på 80 % af en mudderet bane, fordi de sidste 20 % ligger under vand.

Her kan der også lige mindes om at Søften GF Fodbold ved seneste indberetning til CFR-registret, havde flere medlemmer end Hammel GF Fodbold. Faktisk har Søften GF siden 2012 oplevet en medlemsfremgang på 60%, mens Hammel GF Fodbold har haft en tilbagegang på 7 % i samme periode.

Det kunne være interessant at vide hvordan man i HOG (som er den største fodboldafdeling i kommunen) og Hammel GF ville håndtere at have 2,25 baner til rådighed for træningspas i et helt efterår, vel at mærke uden en kunstgræsbane. Søften GF har i løbet af de seneste år lånt baner i Hinnerup, Korsholm, Trige, Hadbjerg, Grundfør og ja også Hammel GF, for at få tingene til at lykkes.

Jeg har en enorm respekt for det man laver i Hammel GF, for den enorme frivillighed der er og for det fantastiske arbejde også Allan Bo laver. Det er en kæmpe inspiration og et skoleeksempel på at man godt kan skubbe til overliggeren som en forening, når det kommer til at aktivere en hel by i en idrætsforening.

Men derfor behøves man ikke være pigesur, fordi andre med et større behov for nuværende, får støtte foran en, når deres behov er åbenlyst større.

Det handler om det helt simple begreb ”Need to have vs. Nice to have”.

Og i dette tilfælde er det altså i langt større grad NEED TO HAVE for Søften GF, hvis de skal kunne aktivere børn, unge og voksne i et tilbud som er acceptabelt, motiverende og udviklende at være i.

Der er også børn og unge der dyrker idræt i ”Favrskov Øst”, hvis det skulle være gået nogens næse forbi.

Publiceret 25 October 2019 10:00