Debat:

Pas på ikke at blive for gammel til et seniorbofællesskab

En undersøgelse blandt cirka 2.000 medlemmer har vist, at næsten hver anden er interesserede i at flytte i seniorbofællesskab.

Else Bendtsen, formand for Danske Seniorers Randers Kreds, Elgårdsminde 26, 8370 Hadsten

DEBAT ”Det er jeg ikke gammel nok til”, svarer de fleste 60-årige, hvis man nævner muligheden af at flytte i seniorbofællesskab.

”Nej, men det bliver du”, bør svaret lyde - for i virkeligheden er det ikke spor for tidligt, at man begynder at tænke på fremtidens boligform i den alder.

I landsorganisationen Danske Seniorer arbejder vi hårdt på at få etableret flere seniorbofællesskaber.

En undersøgelse blandt cirka 2.000 medlemmer har vist, at næsten hver anden er interesserede i at flytte i seniorbofællesskab, og andre undersøgelser har vist, at omkring 80.000 seniorer ønsker at flytte i bofællesskab de kommende år.

Og det tror da pokker: Erfaringerne med denne boform er virkeligt gode:

Man passer på hinanden i bofællesskaberne. Man holder ensomheden og skrøbeligheden på afstand, fordi man på den gode måde holder lidt øje med og hjælper hinanden - og de, der har valgt denne boform, er sikre på, de får et ikke bare bedre, men også længere liv!

Danske Seniorer glæder sig til at være med til at bevise det!

Heldigvis er interessen stor, når vi taler for at finde penge til alment byggeri og gode jordarealer, også til de grupper af seniorer, som ønsker at etablere sig i ejerboliger - men vi hjælper også gerne med oplysning om emnet.

På Danske Seniorers hjemmeside kan du finde masser af nyttige oplysninger og informationer - og her kommer så også to gode råd:

1. Begynd tidligt med at med undersøge og overveje, om denne boform kunne være noget for dig/jer. De fleste mennesker i den arbejdsduelige alder har brug for lidt hjælp, for det er svært at planlægge boligformen som senior i en alder af 58-60 år. Selve pensionsopsparingen har de fleste lært at tilrettelægge, men hvordan seniorlivet skal forme sig, det har de fleste til gengæld svært ved at komme i gang med. Det er de ikke gamle nok til, mener de. Derfor er der mange, der aldrig får mulighed for at komme med i et bofællesskab, fordi de har ventet for længe med at komme i gang.

2. Deltag i Randers Kreds’ informationsmøde om ”Seniorbofællesskaber - fordele og ulemper” torsdag den 7. november kl. 13.30 i Voldum Hallen. Pris inkl. kaffe er 50 kr. - og deltagelse kræver blot tilmelding til mig senest 25. oktober på elseogjens@.mail.tele.dk.

Bemærk: Du behøver ikke at være medlem af Danske Seniorer - alle interesserede er velkomne!

Publiceret 25 October 2019 14:00