Regionsrådsmedlem Birgit Marie Christensen glæder sig over, at hjerneskadede får bedre vilkår. Arkivfoto: Kian Johansen

Regionsrådsmedlem Birgit Marie Christensen glæder sig over, at hjerneskadede får bedre vilkår. Arkivfoto: Kian Johansen

Debat:

Tagdækkervej skal udbygges

Regionsrådsmedlem Birgit Marie Christensen (S), Grøntoften 12, Søften, 8382 Hinnerup

Torsdag vedtog regionsrådet en bevilling til Tagdækkervej så det nye byggeri kan blive en realitet.

Det er en stor forbedring for for hjerneskadede. Senhjerneskadecentret på Tagdækkervej i Hammel udvider med et spændende fremtidssikret byggeri.

Det er stor udvidelse der er i gang. Der bygges 1599 kvadratmeter, fordelt på to etager. Der bliver 10 behandlingspladser hvor den senhjerneskadede kan bo og blive rehabiliteret døgnet igennem.

Oftest varer opholdet en del uger. Hele byggeriet er specialdesignet til intensiv døgnrehabilitering af mennesker med kompleks erhvervet hjerneskade.

Byggeriet er nytænkt ud fra principperne om “Helende arkitektur”, som med indretning, lyd, lys, farver og materialevalg, giver mulighed for at regulere stimuli og understøtte velvære, koncentration og mentalt overskud.

Alt sammen noget der gavner den positive udvikling for en hjerneskadet person.

Udenfor bygningen er der også tænkt på mulighed for udvikling. Planen er at indrette udenomsarealerne med skærmende opholds og træningsarealer.

Regionsrådet har bevilget 42 mill til finansiering af byggeriet, derudover har Den A. P. Møllerske Støttefond doneret 9,5 mill. til byggeriet, donationen gør at den fremtidssikrede indretning kan lade sig gøre. Når bygningen står færdig i 2021, vil det også give mere plads i de nuværende bygninger, hvor de nuværende 6 træningspladser omdannes til bostøttepladser.

Det vil sige, at der fremover bliver udvidet med 4 træningspladser og 6 bostøttepladser.

Byggeriet bliver på 1.599 kvm og skal ud over de 10 boliger også rumme fællesrum, fysioterapi, træningsrum, samtalerum, kontorer og mødelokaler.

Det giver alt i alt nye fremtidsmuligheder for en del hårdt ramte mennesker, som har brug for at blive rehabiliteret, så de kan få en god livskvalitet, trods store begrænsninger, efter de har pådraget sig en hjerneskade. Tillykke til de dygtige medarbejdere på Tagdækkervej.

Det bliver spændende at følge byggeriet.

Publiceret 01 November 2019 16:00