Debat:

Enhedslisten støtter op om Laurbjerg Station

Men der er dog flere ting der skal afklares først, hvis Enhedslisten skal støtte Venstres forslag.

Bodil Kvistgaard Olsen (EL). Byrådsmedlem

I lokalavisen mandag kan man læse, at Venstre og DF nu foreslår, at der forhåndsprioriteres penge til budget 2021, for at Favrskov kommune selv kan etablere den station i Laurbjerg, som forligskredsen har hældt ned af brættet.

Det lyder umiddelbart som en rigtig god idé at overtage projektet og selv betale og bestemme, og det bakker Enhedslisten umiddelbart fuldt op bag.

Men der er dog flere ting der skal afklares først.

I det netop vedtagne budget står der allerede anlægsprojekter for 86,6 mio. kr.

Byrådet er ikke forpligtet på, at bruge pengene til de projekter, de nu er knyttet til ud over i år. Ikke desto mindre vil der være nogle af disse projekter, der skal udskydes, sættes ned i tempo eller skrottes, hvis der skal findes 15 mio. kr. til Laurbjerg station.

Så Venstre mangler jo desværre at finde pengene. De siger nemlig, at vi skal forhåndsprioritere, og det betyder jo i virkeligheden, at de ikke har prioriteret. At prioritere kræver nemlig, at man vælger mellem initiativer og også peger på, hvad der så IKKE skal gøres nu og må vente til senere.

Derudover er det uvist - for mig i hvert fald - om man overhovedet kan eller må drifte en station som kommune. Og nu vi taler drift, så skal dén jo også betales.- Forhåbentlig kan alle disse udfordringer overvindes og i så fald står Enhedslisten bag forslaget.

Samtidig mener Enhedslisten dog, at det er mindst lige så vigtigt, at blive ved med at arbejde for at regeringen og forligskredsen tager ansvar for stationen i Laurbjerg og driften af den.

Publiceret 12 December 2019 06:05