Debat:

Kommunen skal ikke betale Laurbjergs trinbræt

Venstre og Dansk Folkeparti vil have Favrskov Kommune til at betale for anlæggelsen af et trinbræt i Laurbjerg, nu hvor staten har trukket sig fra projektet.

Selv om jeg har sympati for tanken om et trinbræt, så ser jeg det ikke som en kommunal opgave at skulle betale 15-20 millioner kroner for noget, der burde være en statslig investering. Kommunale kroner bør gå til at løse kommunale kerneopgaver, og til den kategori hører togdrift ikke. Jeg kan nævne mange ting, som jeg hellere vil bruge 20 millioner kroner på.

Venstre og Dansk Folkeparti er så forhippede på trinbrættet, at de her og nu er klar til at forhåndsprioritere projektet, selv om borgmesterkandidat Birgit Liin (V) erkender, at man hverken kender projektets pris eller de økonomiske forudsætninger fra kommuneaftalen med regeringen. Det rimer ikke ligefrem på økonomisk ansvarlighed. Når de to partier allerede nu er klar til at lægge beløbet til side, kunne det være rart at høre, hvor pengene skal komme fra?

For et par måneder siden ærgrede Venstre sig højlydt over, at der på det kommunale budget ikke var råd til at opfylde flere ønsker fra de frivillige foreninger. Det klinger derfor hult, når selvsamme parti nu er klar til bruge millioner af kommunale kroner på et trintræt.

Publiceret 16 December 2019 16:00