Debat:

Følg nu med, Ken

Daniel Toft svarer Ken Richter i sagen om trinbrættet

Debat Ken Richter fra Venstre kalder mig i et læserbrev for tavs og spørger, hvor jeg var henne, da den planlagte genåbning af Laurbjerg Station for nylig blev aflyst. Hvis Ken havde fulgt med i Lokalavisen Favrskov, Randers Amtsavis, Midtjyllands Avis eller på TV2 Østjylland ville han vide, at jeg er rystet og dybt skuffet over forligspartiernes - herunder også mit eget partis – ageren i denne sag. Det har jeg ikke lagt skjul på.

Genåbningen af stationen i Laurbjerg er noget, som jeg - sammen med alle mulige andre - har arbejdet for i flere år. Jeg har altid opfordret til, at vi skulle holde sammen lokalt på tværs af partier og ikke forfalde til politiske drillerier, som ikke ville gavne sagen.

Derfor ærgrer det mig også at læse Ken Richters indlæg, hvor han bl.a. antager, at jeg skulle være ”blevet taget med på råd”, inden beslutningen om at aflyse genåbningen blev taget.

Det antydes næsten, at jeg har nikket til beslutningen, hvilket jeg aldrig kunne drømme om. Jeg blev orienteret om forligskredsens beslutning sent om aftenen få timer inden, at den blev offentliggjort næste morgen.

Og selvfølgelig gav jeg udtryk for min utilfredshed – både i medierne og internt i mit parti.

Ken Richter konkluderer, ”at det slet ikke nytter noget at stemme på Daniel Toft Jakobsen”. Selv mener jeg nu altid, at det nytter noget at stemme. Også når man stemmer på nogle andre end mig i øvrigt.

Indtil videre har en stemme på mig som lokal socialdemokrat bl.a. bidraget til en ny politisk retning, hvor velfærden, klimaet og miljøet prioriteres højere end tidligere.

Samtidig er jeg den eneste direkte repræsentant for Favrskov på Christiansborg. Og vel vidende, at jeg stadig har meget at lære, så gør jeg mit bedste for at varetage Favrskovs interesser i Folketinget. Både i forhold til en genåbning af stationen i Laurbjerg men også i forhold til en mere rimelig udligning, en ny rute 26 og meget andet.

Og jeg samarbejder gerne med gode lokale kræfter på tværs af partier. Også med Ken Richter, hvis han en dag skulle få lyst til det.

Publiceret 25 December 2019 16:00