Debat:

Konservative understøtter foreningslivet

Konservative arbejder aktivt for at gøre livet lettere for foreningerne i dagligdagen og hjælpe med økonomien i forhld til forskellige faciliteter og mødelokaler.

Charlotte Green (K), byrådsmedlem og Folketingskandidat, Præstegårdsvej 39, 8382 Hinnerup

Debat For Det konservative Folkeparti er vores frivillige foreninger vigtige for både vores samfund og vores lokalsamfund. Det er derfor helt afgørende, at vi politisk understøtter de frivilliges arbejde. Det gælder både i idrætslivet, i friluftslivet og i alle mulige andre foreninger. Vi arbejder derfor aktivt for at gøre livet lettere for foreningerne i dagligdagen og hjælpe med økonomien i forhold til forskellige faciliteter og mødelokaler.

På seneste byrådsmøde var netop idrætsforeningerne til debat. Det var foranlediget af et snævert forslag fra Venstre om en budgetpulje. Desværre for både foreningslivet og den politiske stemning havde Venstre lavet forslaget som en mediestunt og ikke et reelt politisk forslag. Det var uheldigt, at deres endelige forslag blev først kendt på selve mødet, og at indholdet ændrede sig undervejs. Det gjorde det helt uklart, hvad forslaget indebar både økonomisk og politisk, og derfor blev det desværre ikke til noget. Det vil være uansvarligt overfor både kommunens økonomi og foreningerne at love penge, som man ikke har. Det kan Det konservative Folkeparti ikke stå inde for. Vi ønsker at give reelle løfter til vores foreninger gennem politisk samarbejde.

Som byråd har vi et ansvar for at lytte til foreningerne i hver eneste budgetproces. For foreningerne er kommunen den klart største pengekasse og katalysator for projekter i alle størrelser. Når foreningerne sender forslagene ind til os, skal vi se på de ideer og muligheder, det giver for vores kommune. Vi ved også, at foreningslivet kan meget selv, og vi vil gerne bakke op om initiativer. Igennem dialog mellem foreninger og politikere og de reelle økonomiske muligheder vil der kunne nås store resultater fremover, ligesom der er nået i de foregående år. Det konservative Folkeparti er klar til at bakke op om foreningernes initiativer, for det er her vi får mest for pengene.

Publiceret 29 January 2020 09:42