sgsgsgd

sgsgsgd

Debat: Vanvidskørsel i Lading og andre steder skal stoppes

Politifolk har flere gange udtrykt magtesløshed overfor den her form for kriminalitet.

MF’er Daniel Toft Jakobsen, valgt til Folketinget i Favrskovkredsen

105 kilometer i timen. Det er mere end dobbelt så hurtigt som den tilladte hastighed på en strækning, hvor man maksimalt må køre 50. Så hurtigt kørte en bilist på vejen gennem Lading i 2019.

Som politikommissær fra Østjyllands Politi Lars Bisgaard bemærkede i den forbindelse, køres der ”markant for hurtigt” i Lading, og det skaber utryghed blandt borgerne i byen. Det kan jeg levende forestille mig, når jeg tænker på de mulige, fatale konsekvenser af et møde med en vanvidsbillist.

I Østjyllands Politikreds har politiet i 2019 registreret omkring fire gange så mange tilfælde af den vanvittige kørsel, hvis man sammenligner med årene 2015-2018. Det er en sørgelig udvikling. Og politifolk har flere gange udtrykt magtesløshed overfor den her form for kriminalitet.

Derfor vil regeringen gøre op med vanvidskørslen. Det er ganske enkelt fuldstændig uacceptabelt, at uskyldige borgere skal frygte for deres liv, fordi en bilist med fuld overlæg eller for spænding og morskabs skyld tonser igennem en by med over 100 kilometer i timen – eller skaber skræk og rædsel på motorvejen med over 200 kilometer i timen.

Vi foreslår blandt andet, at de allerværste fartbøller skal direkte i fængsel. Samtidig skal politiet have bedre muligheder for at tage bilerne fra de her bilister – uanset ejerskabet til bilen. Vi skal lytte til politiet, og det her er noget af det, der efterspørges.

Vi må og skal det her problem til livs, før vi ser flere tragiske hændelser i trafikken på grund af vanvittig kørsel.

Publiceret 10 February 2020 09:30