Debat: S straffer Favrskov

Vores kommune er ikke rig, selv om Favrskov er placeret som en smørklat mellem Silkeborg, Viborg, Randers og Aarhus.

Ken Richter, Hejrevej 12, 8382 Hinnerup

Debat Først var det trafikminister Benny Engelbrecht, der med et pennestrøg fjernede det aftalte trinbræt i Laurbjerg. Og nu vil den socialdemokratiske regering så forringe velfærden i Favrskov med 40 millioner kroner, fordi regeringen vil forære pengene til andre kommuner, der måske endda har en lavere skatteprocent.

Det minder mest af alt om en målrettet straffeaktion fra socialdemokratiet mod borgerne i Favrskov. Vores kommune er ikke rig, selv om Favrskov er placeret som en smørklat mellem Silkeborg, Viborg, Randers og Aarhus.

Selv vor socialdemokratiske borgmester kan ikke trænge igennem med gode argumenter overfor sin partifælle, indenrigsminister Astrid Kragh. Måske har hun selv svært ved at forstå sit eget forslag om udligning mellem kommunerne.

Der er åbenbart heller ikke meget hjælp at hente fra det 'lokale' socialdemokratiske folketingsmedlem Daniel Toft Jakobsen. I forbindelse med sagen om trinbrættet har han jo tidligere stået frem i forskellige medier og helt opgivende slået ud med armene, fordi han hverken bliver lyttet til eller taget med på råd af sin egen regering.

Hvorfor Favrskov på den måde står til straf, er der ingen forklaring på. Det eneste håb, vi har, er, at andre partier i forhandlingerne om udligningsreformen kan få talt regeringen til fornuft. Imens venter vi også spændt på svar fra trafikministeren om trinbrættet i Laurbjerg, som byrådet skrev til ham om for snart en måned siden.

Publiceret 12 February 2020 13:00