Debat:

Hvorfor ændre Favrskovs mad- og måltidspolitik?

Niels Kallehave (DF), Tåsingevej 22, 8370 Hadsten

Hvorfor vil et snævert flertal uden grund ændre Favrskovs mad- og måltidspolitik?

Mad og måltidspolitikken blev ellers vedtaget af et enigt byråd 27. juni 2017, efter et grundigt udvalgsarbejde som involverede mange personer, politiske som administrative og frivillige, ligeledes var ældrerådet en del af processen.

Det kan undre, at rammerne i den konkrete politik skal ændres. Alle var jo netop enige om at skulle være muligt at vælge den mad, som de kunne lide og havde lyst til at spise.

Det kan derfor undre, at det ikke længere skal være være muligt at tage udgangspunkt i årets højtider og Dansk madkultur. Det er jo netop afgørende forhold for den generation mad- og måltidspolitikken er rettet mod.

Endvidere fremføres det at ældrerådet er blevet blevet hørt, men det nævnes ikke at ældrerådet er stærkt i mod ændringen.

Endvidere: Hvis det tænkte ændring gennemføres skal alle foldere om emnet i ældreplejen genoptrykkes. Det handler om folderen: ”Sammen om mad & måltider - mad og måltidspolitik på social- og sundhedsområdet”. Ligeledes foldere med de handleplaner på området for hjemmeplejen, plejecentrene og produktionskøkkenerne ændres. Også et antal foldere på handicap området. Det vil endvidere sende et signal om, at den strategiske planlægnings horisonten i Favrskov er meget kort.

Der vil også medgå tid til information til alle medarbejdere og ændringer på kommunens hjemmeside. Når der ikke findes en faglig begrundelse for ændringen, kan dette virke økonomisk meget uhensigtsmæssigt.

Publiceret 19 February 2020 16:00