Rikke Randrup Skaaning

Rikke Randrup Skaaning

Debat:

Vi fra Socialdemokratiet elsker da frikadeller

Ord skaber virkelighed - og kan give anledning til misforståelser. Sproglige ændringer og forenkling har givet anledning til virakken, fortæller Socialdemokraterne

Grethe Villadsen, Gitte Lynderup Lauritsen og Rikke Randrup Skåning (S), alle byrådsmedlemmer.

DEBAT At Socialdemokratiet elsker frikadeller skulle man ikke tro, når man læser de seneste debatindlæg i forskellige medier fra vores byrådskollegaer fra Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. I debatindlæg tillægges Socialdemokratiet skjulte hensigter, og der skabes frygt og angst for, at Socialdemokratiet i Favrskov Kommune er i godt i gang med at afvikle dansk kultur og gode danske højtider.

Grethe Villadsen.

Grethe Villadsen.

Ord skaber virkelighed - og kan give anledning til misforståelser. Sproglige ændringer og forenkling har givet anledning til virakken.

Baggrunden er sagen vedrørende revision af Favrskov Kommunes Mad og måltidspolitik.

Den socialdemokratiske gruppe har foreslået en sproglig ændring af formuleringen: “Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt med udgangspunkt i traditioner, højtider og i en alsidig dansk madkultur”.

Vi har foreslået og stemt for den mere enkle formulering: ”Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt. Menuerne tilberedes med udgangspunkt i sæsonens råvarer og traditioner”.

Gitte Lynderup Lauridsen.

Gitte Lynderup Lauridsen.

Når vi har foreslået at udelade ordet “dansk”, hænger det sammen med, at vi med en bredere formulering åbner op for større grad af variation. Som der fortsat skal stå i vores kvalitetsstandard, så vil:

Menuen fastsættes af leverandøren og vælges af borgeren. Der er valgfrihed mellem flere forretter, hovedretter og desserter. Menuerne planlægges, så vidt muligt, ud fra brugernes ønsker og behov, dvs. at de retter, der ønskes, også er de retter, der tilbydes. Derfor vil den enkelte bruger IKKE komme til at opleve ændringer i forhold til, hvad man i forvejen kender til, og dermed vil man stadig kunne vælge flæskesteg med rødkål til jul og frikadeller på en onsdag.

Den anden sproglige præcisering er, at vi lader ordet traditioner stå alene. Fordi vi mener, at alle de velkendte og bevaringsværdige danske højtider som f.eks. jul, påske, pinse, Mortens aften osv. er en del af alle de mange og forskellige traditioner, man i dag kan opleve i Danmark.

Så DF, Venstre og Konservative skal ikke frygte for, at Socialdemokratiet er i gang med omskrive samtlige menukort eller at afvikle dansk kultur generelt. Tvært imod. Vi undrer os over den frygt og angst, i fremfører. Vi har fuld tro på og tillid til, at vores borgere møder lige præcis den mad og de oplevelser, som beboerne og brugerne ønsker, med plads til markering af gamle og nye traditioner i takt med tiden og målgruppens ønsker og behov.

Publiceret 24 February 2020 17:00