Debat:

Hvorfor have et Ældreråd, hvis I følger deres råd?

Hans Dahlgaard, Thorsølundvej 40, 8881 Thorsø

Debat I Lokalavisen Favrskov og andre medier kan jeg læse, at et snævert flertal i byrådet i Favrskov Kommune tirsdag skulle tage stilling til et forslag om at ændre mad og måltidspolitikken for de ældre i kommunen.

Det er en ændring til en politik, som socialdemokratiet selv har været med til at vedtage i 2017, men som man nu med et snævert flertal forsøger at banke igennem - på trods af høringssvaret fra bl. a. Ældrerådet.

Det er fint, at et eller andet medlem af kommunalbestyrelsen, som trænger til opmærksomhed, kommer med forslag, men at det så bliver til socialdemokratisk politik, som bankes igennem med et snævert flertal på trods af væsentlige indvendinger i høringssvarene, er udtryk for en magtfuldkommenhed, som jeg slet ikke forstår og som strider imod min hidtidige opfattelse af kommunalbestyrelsen i Favrskov kommune.

Jeg plejer at sige, at jeg lever fint med at der er rødt flertal i kommunalbestyrelsen, så længe de opfører sig ordentligt, men nu bliver jeg betænkelig.

Jeg er selv i støvets år og ved ikke, hvor længe jeg selv får lov at bestemme, om jeg vil have frikadeller eller spinatbøf til aftensmad, men med det forslag der her kommer til afstemning på tirsdag, kan jeg da se skriften på væggen, for hvad bliver så det næste.

Nej.

Lad madlavningen til os gamle komme tilbage på plejehjemmene, så duften fra køkkenerne bliver et af dagens højdepunkter som førhen.

Når man skriver hensyn til "Dansk madkultur" og hensyn til danske højtider ud af planerne, hvad kan man så ikke vente sig.

I "byrødder" behøver ikke at være formynderiske eller hensyntagende om I vil.

Når vi først er havnet på et plejehjem handler det ikke om sund mad, for med den korte tid, man da har tilbage i sin livsaften, handler det mere om, hvilke små opløftende hændelser, der kan puttes ind i hverdagen, og her er måltiderne en vigtig del, og jeg tror ikke, at duften fra opvarmede rødbedebøffer er nok til at kilde næseborene - nej,da virker dansk bøf med masser af bløde løg bedre.

Og til dessert kunne man servere citronfromage eller "bondepiger med slør" med et glas portvin.

Og hvad med andestegen Mortensaften - er den også dømt ude?

Og julemaden kan køkkenerne jo bare springe over, når der kun skal tages hensyn til årstidens produkter. Her tænkes nok på grønkål og rosenkål, som kan plukkes i december.

Hvorfor har I vedtaget at ville have et Ældreråd, hvis I alligevel ikke vil følge deres gode og vel gennemtænkte råd.

Jeg synes, at I i stedet skulle bruge krudtet på at forhindre de socialdemokratiske ministre i selv at tage af kommunekassen.

Det vil bringe jer større hæder end at ændre mad- og måltidspolitikken i Favrskov kommune.

Publiceret 25 February 2020 17:00