Debat:

Madpolitik i Favrskov: "Vi skal lytte til dem det drejer sig om"

Lone Glarbo (V), byrådsmedlem, Århusvej 55, 8382 Hinnerup

Debat Hvad er mere naturligt end, at den mad som serveres til vores ældre tager sit, “udgangspunkt i alsidig dansk madkultur og tilberedes efter sæsonens råvarer, højtider og traditioner”.

Vi skal lytte til dem det drejer sig om, og lytte til dem som har en berøring med dem, som det handler om. Ældrerådet i Favrskov ønskede ikke en ændring af den nuværende formulering. Vi skal ikke være så berøringsangste, overfor de ting, og de værdier, som betyder noget for os.

Hvornår blev “dansk” og “højtider” et fyord. Politikken blev vedtaget af et enigt byråd i 2017, af Venstre, DF, konservative, SF, Enhedslisten og Socialdemokratiet. Så blev der afholdt valg og gamle medlemmer blev skiftet ud med nye. Ikke nye partier som sådan, men blot nye repræsentanter for de sammen partier.

Politikker skal vedligeholdes, og det skal denne naturligvis også - når der er behov. Ting kommer til og ting tages ud, men ikke bare fordi, men fordi der er en saglig begrundelse. Høringer bruges jo fordi vi er interesserede i at høre hvad de berørte parter mener om en given sag.

Venstre vil dialogen med borgerne, og vi lytter også. Det står også i vores valgprogram og det står faktisk også i Socialdemokratiets valgprogram. Citat fra valgprogram (S)“ Det er vigtigt, at have en aktiv borgerinddragelse forud for større kommunale beslutninger. For at fastholde og stimulere borgerens engagement skal der være mulighed for at blive hørt gennem deltagelse i borgermøder, høringer og i det direkte møde med politikere og administration”.

Vi har hørt ældrerådet fordi DE repræsenterer de ældre, taler med de ældre, taler med de frivillige, deres pårørende på plejecentrene , altså de borgere som er omfattet af madpolitikken. Så HVAD har ændret sig siden S nu vil lave en ændring, INGEN af de involverede er interesserede i.

En ændring som skaber usikkerhed og utryghed hos de berørte borgere. Desværre, så skete der det på aftenens byrådsmøde, at “de røde” partier valgte at stemme sammen, fordi de har flertal og fordi det allerede var aftalt forud for mødet, og alle prellede gode argumenter af på dem. I 2017 stemte et samlet byråd, for den nuværende formulering. Ud af det blå, så synes både Socialdemokratiet, Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti, at formuleringen skal ændre.

Dermed faldt forslaget fra Venstre, Dansk Folkeparti og Konservativ Folkeparti. Ordene “alsidig dansk” og “højtider” er derefter taget ud af Mad- og Måltidspolitikken.

Publiceret 26 February 2020 08:50