Debat:

Bedre sent end aldrig

Søren Frandsen, byrådsmedlem SF, Vestervej 6, 8382 Hinnerup

Debat Før Conoravirussen kom til landet og fyldte vores bevidsthed og mediebilledet, så har der været en vedholdende kritik af Jobcenter Favrskov.

På det seneste byrådsmøde vedtog byrådet, at Jobcenter Favrskov skulle gennemføre et udviklingsforløb på arbejdsmarkedsområdet med henblik på at styrke sagsbehandlingen og forbedre kommunikationen med de borgere, der er tilknyttet Jobcenter Favrskov. Dette forslag minder meget om SFs og Enhedslistens forslag om en læringsforløb med ankestyrelsen i budgetforhandlingerne. Vi stillede et forslag på 800.000 DKK. I budgetforhandlingerne var det dog ikke muligt at skaffe opbakning til den økonomiske finansiering. Det lykkedes dog SF og Enhedslisten at få behovet for god sagsbehandling og kommunikation ind i aftaleteksten.

Efter et halvt år med en voldsom kritik frem og tilbage mellem borgergruppen, byrådet og forvaltningen, så bliver vores forslag til virkelighed. Det glæder SF, at vi har “fundet” pengene, men det ærgrer mig, at vores forslag fra budgetforhandlingerne først realiseres nu, hvor parterne er placeret i hver deres skyttegrav.

Der er behov for afklaring og afslutning på den megen kritik og utilfredshed, som er blevet rejst. Kritikken har udløst utryghed og tvivl blandt borgere, politikere og medarbejdere, og der er langt flere spørgsmål end svar. Et læringsforløb med ankestyrelsen vil kunne bidrage med svar.

Publiceret 26 March 2020 07:30