Debat:

Mon undersøgelse af jobcentret kigger på ledelseslagene?

Frank M. Christensen, Løvvej 26 Bjerringbro, Borgerruppen for lovlig sagsbehandling i Jobcenter Favrskov

Tak fra Borgergruppen for lovlig sagsbehandling i Jobcenter Favrskov. Særligt til Bodil Kvistgaard og Søren Frandsen, fordi de lyttede til Borgergruppens kritik allerede for ½ år siden og fremsatte forslaget om et læringsforløb i Ankestyrelsen.

Det har aldrig været Borgergruppens ønske at ligge i skyttegravskrig med nogen.

Vi har hele tiden ønsket og inviteret til et samarbejde omkring problemerne, men det har været mere end svært at vinde det samlede byråds interesse for at løse problemerne. De ramte syge borgere har i årevis været bange og utrygge ved den behandling, de får i det lokale Jobcenter. Ingen tvivl om, at et læringsforløb i Ankestyrelsen vil kunne kaste lys på problemerne i sagsbehandlingen i Jobcentret. Det er der brug for.

Helt afgørende bliver det dog, om årsagerne bag problemerne i sagsbehandlingen, bliver undersøgt – nemlig Jobcentrets ledelseslag, resultatløn for ledere, i incitamentsstrukturen og i den refusionstænkning, der ligger bag, når der lægges budgetter for Kommunens økonomi. Sættes loven igen over økonomien, sådan som alle kommuner jo skal ifølge loven, så vil presset på Jobcenterledelsen og sagsbehandlerne løsnes, så de kan få lov til at udføre sagsbehandlingen efter loven. Borgergruppen følger med stor interesse, hvordan en undersøgelse af Jobcentret og de bagvedliggende årsager vil blive strikket sammen.

Publiceret 26 March 2020 13:30