Debat:

Ikke den udligning vi ønskede os, men den vi fik

Søren Frandsen, Vestervej 6, 8382 Hinnerup

Debat Skæbnens dag oprandt, og den nye udligningsreform blev lanceret.

Vi blev i Favrskov præsenteret for den nye økonomiske virkelighed. Aftalen om udligningsreformen er på godt og ondt et kompromis mellem Venstre og Socialdemokratiet.

De to partier har endda blandet blod på, at fremtidige reformer af udligningssystemet skal have begge parter i forligskredsen, hvis det skal blive til noget. SF er også med i forliget, og vi fik også indrømmelser og indflydelse.

I sidste ende var det de to borgmesterpartier, der satte rammen for reformen. Reformen er for Favrskov bedre, end hvad vi havde frygtet, men dårligere end hvad vi havde håbet. Resultatet er dog væsentlig bedre end regeringens første udkast.

Alt godt i livet er, ifølge Anders G. Christensen, Venstres fortjeneste, mens Borgmester Nils Boring til gengæld skal bære skyld for stigende grundvand, allergiske reaktioner til myggestik og en dårlig udligning.

Faktum er, at Favrskov kommune får et svært, økonomisk udgangspunkt i forhold til andre kommuner. Men det er ikke en umulig opgave. Vi kan drive kommune for de økonomiske midler, vi har til rådighed efter udligningsreformen.

Men det kræver fokus! Fokus på kernevelfærden og på de borgernære ydelser. Væk med fyrtårnsprojekter og enkelte partiers prestigeprojekter. Vi skal fastholde en ordentlig og værdig velfærd, selvom vi får flere børn og ældre, og at der er flere, der bliver ældre. Det er kun positivt med flere børn og flere, der bliver ældre. En ordentlig velfærd kræver, at vi vælger den til.

Publiceret 11 May 2020 05:30